Dačić: Pregovori o dvojnom državljanstvu 1. oktobra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Sep.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Pregovori o dvojnom državljanstvu 1. oktobra

BEOGRAD/PODGORICA - Srbija i Crna Gora razmenile su predloge sporazuma o dvojnom državljanstvu, a prvi načelni pregovori počeće u Beogradu 1. oktobra, najavio je danas zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić.

"Načelni pregovori između Srbije i Crne Gore o dvojnom državljanstvu počeće 1. oktobra u Beogradu, o čemu smo međusobno razmenili i predloge sporazuma, a onda će radne grupe nastaviti usaglašavanje tih predloga", rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Dačić.

On je podsetio da pregovori o dvojnom državljanstvu između dveju država moraju biti završeni do 19. oktobra.

Dačićev crnogorski kolega Jusuf Kalamperović podsetio je danas da je Crna Gora pre osam dana svim bivšim jugoslovenskim republikama dostavila predlog sporazuma o dvojnom državljanstvu i da "očekuje da pregovori počnu što pre".

Kalamperović je podsetio da su pregovori Crne Gore i Hrvatske o dvojnom državljanstvu počeli 24. septembra u Cavtatu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.