Da li će Haradinaj bojkotovati sastanak sa Mogerinijevom?

Izvor: B92, 29.Apr.2019, 16:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li će Haradinaj bojkotovati sastanak sa Mogerinijevom?

Berlin/Priština -- Prištinski Expres piše da će premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, bojkotovati sastanak sa Federikom Mogerini u Berlinu.

Pozivajući se na svoja saznanja, Expres tvrdi da Haradinaj neće prisustvovati sastanku prištinske delegacije sa Mogerinijevom, zbog neslaganja po pitanjima sto odsto uvedenih taksi na robu iz Srbije i BiH i korekcije granice Srbije i Kosova.

Haradinaj je, naime, u više navrata kritikovao ponašanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << šefice evropske spoljne politike tvrdeći da je odgovorna za to što je dijalog vratila unazad.

Za razliku od Haradinaja, sa Mogerinijevom će se sastati kosovski predsednik Hašim Tači i šef kosovske diplomatije Bedžet Pacoli.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Haradinaj: Priznanje, pa sve ostalo, hvala Nemačkoj; Tači: Nema pomirenja dok Srbija ne prizna Kosovo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Apr.2019

Priznanje predstavlja polaznu tačku za napredak, poručio je danas kosovski premijer Ramuš Haradinaj u govoru na samitu u Berlinu, uz opasku da to nije i krajnja tačka...On je to napisao na svom fejsbuk profilu...Haradinaj je, takođe, zahvalio Nemačkoj na stalnoj podršci "pravu Kosova na državljanstvo...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Žestoki sukob Makrona sa Haradinajem u Berlinu?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Apr.2019, 11:28

Iako video snimak, koji je objavio kosovski premijer Ramuš Haradinaj o njegovom prijateljskom pozdravljanju sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, na samom samitu nije bilo tako, već je došlo do žestokog sukoba njih dvojice zbog nametnutih sto odsto uvećanih taksi na proizvode iz Srbije...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.