DSS:Umesto kozmetičke rekonstrukcije raspisati izbore

Izvor: Blic, 22.Jul.2013, 14:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS:Umesto kozmetičke rekonstrukcije raspisati izbore

Demokratska stranka Srbije smatra da najavljena rekonstrukcija vlade predstavlja "prazan i površan potez" vlasti i da umesto toga treba raspisati vanredne republičke izbore.

Portparol DSS Petar Petković je ocenio danas da "nikava kozmetička rekonstrukcija" ne može promeniti lošu politku vlade i da je njen pravi cilj skretanje pažnje gradjana od "ubijanja srpskih državnih institucja na Kosovu" pod pritiskom Brisela.

Petković je kazao na konferenciji za novinare >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da se "ultimatum iz Brisela" ne odnosi na promenu ministara u vladi već na to da Srbija prizna lažnu državu Kosovo.

On je ocenio i da najavljena rekonstrukcija vlade predstavlja "prazan i površan" potez vlasti koja se, umesto državnim pitanjima bavi svojim ministarskim i državnim foteljama u uslovima sveukupno loše ekonomske situacije.

Prema njegovim rečima, skoro jednogodišnji učinak vlade Srbije svodi se na "medijske priče - iz nedelje u nedelju" o rekonstruciji dok su gradjani Srbije medju najsiromašnijim u regionu.

Petković je ponovio stranački stav da vlast pod pritiskom Zapada vrši pritisak na Srbe na Kosovu da izadju na tamnošnje izbore i da se, iz istih razloga ne usudjuje da raspiše vanredne republičke izbore.

On je naveo i da Srbi na Kosovu nikako ne treba da izadju na kosovske izbore a da vlast umesto toga treba "što pre da raspise vanredne republičke izbore i time okonča štetočinski mandat" koji traje skoro godinu dana.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DSS: Raspisati izbore

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jul.2013

Demokratska stranka Srbije smatra da najavljena rekonstrukcija vlade predstavlja "prazan i površan potez" vlasti i da umesto toga treba raspisati vanredne republičke izbore.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.