DS podržava zahteve studenata i advokata

Izvor: Press, 08.Okt.2014, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS podržava zahteve studenata i advokata

Demokratska stranka u potpunosti podržava opravdane zahteve studenata, kao i zahteve svih advokatskih komora u njihovom protestu, izjavio je danas šef poslaničke grupe te stranke Borislav Stefanović.
Stefanović kaže da je ta partija na vreme upozoravala na štetne posledice usvajanja Zakona o javnim beležnicima, koji je, kako je rekao, stvorio potpuni haos u pravosuđu u roku od nekoliko nedelja. >> Pročitaj celu vest na sajtu Press <<

„Neprimenjive odredbe koje su napravljene isključivo sa ciljem da se 94 pojedinca u trenutku bliskih vlasti enormno obogate i zakazuju rokove nekoliko meseci unapred za overu obične izjave ili kupoprodajnog ugovora nepokretnosti pokazuju koliko je cela ideja i ceo koncept napravljen sa ciljem da se ojača monopol određenih ljudi...“, prokomentarisao je Stefanović novinarima u Skupštini Srbije.

On je dodao da DS podržava advokate u nastojanju da „nateraju ministra Selakovića“ da priča sa njima, i to ne o visini paušalnog poreza jer je to, ocenjuje Stefanović, zamena teza već o neustavnom i neprimenjivom Zakonu o javnim beležnicima.

„Što se tiče srpskih studenata, DS apsolutno podržava njihove zahteve i njihovu borbu za svoja prava i smtramo da ova energija koja se sada na miran, demokratski način kreće ulicama Srbije apsolutno predsavlja nukleus budućih promena u pravcu demokratskog, u skladu sa Zakonom, smene ove nesposobne vlasti“, zaključio je on.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.