Nema razloga za lažni optimizam

Izvor: B92, 08.Okt.2014, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nema razloga za lažni optimizam"

Beograd -- Šef poslaničke grupe DS ocenio je da izveštaj EK, kao i svaki do sada, ima i pozitivnih i negativnih delova i da nema razloga za osmehe i lažni optimizam“.

Borislav Stefanović je primetio da pojedini delovi izveštaja EK jasno ukazuju na nedovoljan napredak u reformi pravosuđa, implementaciji briselskog sporazuma, kao i na loše stanje u medijima,

„To su neke stvari koje su vrlo jasno, precizno kao negativne iznete u okviru izveštaja Evropske komisije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i smatramo da naša vlada ne treba da oseća bilo kakvo veće zadovoljstvo, niti da spinuje ovaj izveštaj u medijima kao ogromno dostignuće“, rekao je Stefanović novinarima u Skupštini Srbije.

On je potom pojasnio da nije ogromno dostignuće kada ključne sfere našeg života, kao što su pravosuđe, sloboda govora i informisanje u „tako jadnom i lošem stanju“ da to čak i kroz kanale briselske birokratije mora da se prikaže na taj način.

Onda vam je jasno koliko je realno stanje mnogo gore kada Evropska komisija mora da primeti ono što je svakom građaninu očigledno, a to je da imamo sporo, nereformisano, neefikasno pravosuđe koje je u jako velikom problemu, istovremeno imamo ogromne probleme u slobodi štampe i govora“, rekao je šef demokrata u pralamentu.

Ponovio je da postoje veliki pritisci na medije, te da je to sada izneto i ovom u zvaničnom dokumentu EU.

Mislim da nema razloga za bilo kakav lažni optimizam niti osmehe na licu, ovo je daleko od toga“, rekao je Stefanović.

Upitan da li ga je nešto iznenadilo u Izveštaju EK, koji je danas predstavljen, on je odgovorio da ga je iznenadilo „samo to što je EK i dalje oprezna da realno prikaže stanje u delovima našeg društvenog života gde je situacija daleko gora nego što je predstavljena“.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Stefanović: Nema razloga za lažni optimizam

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Okt.2014

Šef poslaničke grupe DS Borislav Stefanović ocenio je danas da izveštaj Evropske komisije, kao i svaki do sada, ima i pozitivnih i negativnih delova, primetivši da pojedini jasno ukazuju na nedovoljan napredak u reformi pravosuđa, implementaciji briselskog sporazuma, kao i na loše stanje u medijima,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.