Stefanović (DS): Nema razloga za lažni optimizam

Izvor: Blic, 08.Okt.2014, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović (DS): Nema razloga za lažni optimizam

Šef poslaničke grupe Demokratske stranke Borislav Stefanović izjavio je danas, povodom izveštaja Evropske komisije o napretku Srbije, da nema razloga za "bilo kakav lažni optimizam niti osmehe na licu".

Stefanović je novinarima u Skupštini Srbije rekao da izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije ima i pozitivnih i negativnih delova, a da zabrinjava nedovoljan napredak u reformi pravosuđa i primeni Briselskog sporazuma, kao i loše stanje u medijima.

- To >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su neke stvari koje su vrlo jasno, precizno kao negativne iznete u okviru izveštaja Evropske komisije i smatramo da naša vlada ne treba da oseća bilo kakvo veće zadovoljstvo niti da spinuje ovaj izveštaj u medijima kao ogromno dostignuće - naveo je Stefanović.

On je ocenio da nije ogromno dostignuće kada su ključne sfere života, kao što su pravosudje i sloboda govora i informisanja, u tako jadnom i lošem stanju.

- Ako to čak kroz kanale briselske birokratije mora da se prikaže na taj način, onda vam je jasno koliko je realno stanje mnogo gore kada Evropska komisija mora da primeti ono što je svakom građaninu očigledno, a to je da imamo sporo, nereformisano, neefikasno pravosuđe koje je u jako velikom problemu, istovremeno imamo ogromne probleme u slobodi štampe i govora - rekao je Stefanović.

On je naveo da u Srbiji postoje veliki pritisci na medije i da je to izneto i u zvaničnom dokumentu EU, i da je jasno da apsolutno ne napreduje implementacija Briselskog sporazuma što je očigledno za EU i zemlje članice najvažnije u ovoj situaciji.

- Iznenadilo nas je samo to što je Evropska komisija i dalje oprezna da realno prikaže stanje i u drugim delovima našeg društvenog života gde je situacija daleko gora nego što je predstavljena - naveo je Stefanović.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LDP: Reformi neće biti dok zavise od jednog čoveka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Okt.2014

Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović ocenio je danas, povodom izveštaja Evropske komisije o napretku Srbije, da bitne reforme nisu sprovedene, niti će biti, ukoliko budu zavisile od jednog čoveka i jedne stranke...Predsednik LDP je rekao da izveštaj Evropske komisije...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.