DS: Vlada ne zna kako zemlju da izvuče iz krize

Izvor: Press, 07.Okt.2013, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Vlada ne zna kako zemlju da izvuče iz krize

"Ova Vlada je stalno u nekim najavama, oni kažu - mi ćemo u ponedeljak da najavimo, onda ćemo u sredu da najavimo, pa ćemo u petak da najavimo ono što ćemo da sprovedemo u narednom periodu, a koje mere, videćemo kada ustanovimo šta treba uraditi", rekao je Stefanović novinarima u parlamentu komentarišući to što je predstavljanje paketa ekonomskih mera odloženo za sutra.

On smatra da su uštede neophodne i da budžetske rupe moraju da se "začepe", kao i nekontorlisano >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << trošenje budžetskog novca za nepotrebne stvari.

"Oni koji zarađuju najviše, trebalo bi da snose najveći teret poreskog opterećenja, a pošto predlažu da se ta granica dramatično spušta, postavlja se pitanje da li su svesni da nije moguće sprovoditi ekstremni egalitarizam", rekao je Stefanović.

On je upitao šta se može uopšte očekivati od vlade, koja se, kako je ocenio, ponaša kao "pijani kockar" i koja se neprestano zadužuje, a da se pri tom ne zna gde je taj novac potrošen.

Paket ekonomskih mera za konsolidaciju privrede i ekonomije biće predstavljen sutra na sednici Vlade, otvorenoj za javnost.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.