DS: Smeniti Cvijana zbog pritiska na pravosuđe

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jan.2013, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Smeniti Cvijana zbog pritiska na pravosuđe

BEOGRAD -

Poslanički klub DS traži hitnu smenu predsednika skupštinskog Odbora za zakonodavstvo i ustavna pitanja Vladimira Cvijana, ocenivši da je on pritiskom na pravosuđe, prekršio zakon, izjavio je danas šef poslaničkog kluba demokrata Borislav Stefanović.

On je novinarima u parlamentu rekao da DS još jednom poziva predsednika skupštine Nebojšu Stefanovića i nadležni odbor, čiji je Cvijan predsednik, da reaguju, kako bi Cvijan hitno bio smenjen.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
“Još jednom ih pozivamo da to urade u najkraćem mogućem roku, a mi ćemo u nadležnom odboru pokrenuti inicijativu za njegovu smenu, jer je prekršio zakon, jer je nedostojan za tu funkciju, suviše je blizu mesta gde se donose odluke", precizirao je Stefanović.

On je ponovio da postoje “jasni, javni materijalni, dokazi o pritisku na pravosuđe”, što znači da “Cvijan mora hitno da ode zbog građana Srbije i vladavine prava”.

Stefanović je takođe ocenio kao potpuno "neodgovarajuće, neprimerene, panične i nervozne" reakcije SNS, kada je DS na potpuno javan i konstruktivan način ukazala na očigledan pritisak Cvijana na sud.

“Očekujem da tužilaštvo odgovori najbrže moguće i pokažu da su svi ti najavljeni fenomenalni timovi nesalomivih u stanju da reaguju i na ovim pitanjima koja nisu ništa manje štetna po pravni poredak”, zaključio je Stefanović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.