DS: Nećemo učestvovati u razgovorima o formiranju vlasti na Vračaru

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Jun.2016, 16:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Nećemo učestvovati u razgovorima o formiranju vlasti na Vračaru

Demokratska stranka (DS) najavila je danas da neće učestvovati u razgovorima o daljem formiranju vlasti u beogradskoj opštini Vračar, koju je najavio odbornik Liberalno-demokratske partije (LDP) i novoizabrani predsednik lokalnog parlamenta Mihailo Grupković.

"Nećemo da se odazovemo na poziv nekoga ko je oteo mandat građana Vračara i prodao ga naprednjacima. Nećemo da se odazovemo na poziv nekoga koji vređa inteligenciju građana Vračara tvrdnjom da se LDP žrtvovao kako >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << se ne bi uvele privremene mere u opštini.

Novi koalicioni partner SNS-a, odbornik LDP-a Mihailo Grupković, neka javnosti objasni zašto nije glasao da nosilac liste 'Vračar Slobodno' Bane Kuzmanović bude izabran za predsednika skupštine, neka prestane da zamenjuje teze tvrdnjom da je Dosta je bilo ucenjivao DS, već neka jasno kaže zašto je prihvatio ponudu SNS-a i time prevario građane Vračara", navodi se u saopštenju DS-a.

Ta stranka je ocenila da ne može biti kompromisa i konstruktivnog odnosa sa Srpskom naprednom strankom (SNS) jer je ona u poslednje četiri godine "pokazala svu bahatost koju vlast može da ima smanjujući plate i penzije, rušeći noću objekte u Savamali i zabranjujući policiji da se odazove građanima".

"Nećemo da učestvujemo u još jednoj predstavi koja treba da pokaže navodni demokratski kapacitet naprednjaka i njihovih kupljenih i ucenjenih koalicionih partnera na Vračaru. DS je razgovore i kompromise već postigla s pokretom Dosta je bilo u kojima Grupković nije želeo da učestvuje. Licemerno je sada pozivati DS i ĐB na razgovore i kompromis jer ih je Grupković već postigao sa SNS-om. DS ostaje čvrsto pri svojoj odluci da nema nikakve saradnje sa SNS-om", ističe se u saopštenju.

DS je dodala da bi Grupković mogao da dokaže da je moralan čovek koji želi dobro građanima Vračara jedino ako vrati mandat, jer je svaki glas za listu "Vračar slobodno" bio glas protiv bilo kakve saradnje sa SNS-om.

"Vraćanje mandata listi 'Vračar slobodno' zahtevamo i od bivšeg člana pokreta Levica Srbije Marka Mandića. Takođe, Mandića podsećamo da je nekoliko hiljada građana učestvovalo u protestnoj šetnji kada je dobio otkaz zbog navodnog odbijanja da pristupi SNS-u. Kada i ako ova dva odbornika vrate mandate koje su prodali naprednjacima, neće biti nikakvih problema sa mogućnošću uvođenja privremenih mera.

Sa druge strane, DS ne beži od izbora. Uvereni smo da će građani Vračara u još većem broju glasati protiv onih koji otimaju, ucenjuju i ruše po Beogradu i Vračaru", navodi se u saopštenju DS-a.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nikakvi razgovori sa naprednjacima i njihovim plaćenicima na Vračaru!

Izvor: Beta, 27.Jun.2016

Nova stranka neće učestvovati u razgovorima o daljem konstituisanju vlasti u opštini Vračar na koje poziva Mihailo Grupković iz LDP, saučesnik SNS u otimanju izborne volje građana. Bilo kakav razgovor sa onim koji je bez ikakvih skrupula izigrao građane i prodao mandat koji su mu poverili, značilo...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.