DRAMA U HELSINKIJU! Policija traga za TERORISTOM koji je spremao napad na CRKVU!

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jun.2017, 23:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DRAMA U HELSINKIJU! Policija traga za TERORISTOM koji je spremao napad na CRKVU!

Situacija napeta!

Policija traga za teroristom koji je spremao napad na crkvu u centru grada!

"Finnish Police Investigated Terror Threat on Sunday in Helsinki" #NYT #sweden https://t.co/nMZrXpF61D Finnish police said they had launch…

— Jimmy Persson (@Jimbo0o0) June 19, 2017

Finska policija je saopštila da je pokrenula operaciju u nedelju kao odgovor na pretnju terorističkim napadom na crkvu u centru Helsinkija.

Finnish police >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << investigated terror threat on Sunday in Helsinki https://t.co/uOUXvWhvmF HELSINKI (Reuters) - Finnish police said they had …

— Sidsel Petersen (@sidselmarie_) June 19, 2017

- Policija je postala svesna činjenice da ima razloga da sumnja u pripremu terorističkog akta. Prema informacijama, Temppeliaukio crkva će biti meta mogućeg napada. Policija je pokrenula sve moguće mere povodom pretnje - navodi se u izjavi Nacionalnog biroa za istragu.

Finnish police investigated terror threat on Sunday in Helsinki https://t.co/oKVGCDCOP4

— MalaysiaUpdate (@MlaysiaUpdate) June 19, 2017

Helsinška policija je u nedelju poslala nekoliko jedinica da patroliraju u blizini crkve Temppeliaukio, koja je popularna turistička lokacija, rekavši da su pokušali da uhvate osumnjičenog u toj oblasti.

Finnish police investigated terror threat on Sunday in Helsinki pic.twitter.com/IeAjmxnQLE V2FzaGluZ3Rvbg) June 19, 2017

Ugrađena u steni, tzv. Kamen Crkva se nalazi u samom centru Helsinkija, manje od kilometar od finskog parlamenta.

Operación policial en la iglesia de Temppeliaukio... por riesgo de atentado terrorista! https://t.co/kxbPu2yOfn

— Michan en Finlandia (@MichanFinlandia) June 19, 2017

Finska Bezbednosno-informativna agencija (Supo) je podigla nivo predostrožnosti u sredu, rekavši da je postala svesna ozbiljnijih projekata i planova u vezi sa terorizmom u Finskoj.

Just Pinned to Architecture: Temppeliaukio Church Helsinki Finland (Timo & Tuomo Suomalainen 1969) https://t.co/arEzqjrWWp pic.twitter.com/NCHDkZDidZ

— Austin Wood & Metal (@AustinWoodMeta1) June 15, 2017

Nordijske zemlje nisu doživele napade poput drugih evropskih zemalja, ali je u Helsinkiju porasla zabrinutost nakon nedavnih napada u susednoj Švedskoj i Rusiji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.