DPK traži ostavku predsednika Skupštine Kosova zbog Oka naroda

Izvor: Beta, 28.Jan.2020, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DPK traži ostavku predsednika Skupštine Kosova zbog 'Oka naroda'

Šef poslaničke grupe Demokratske partije Kosova (DPK) Bedri Hamza je danas zatražio da predsednik Skupštine Kosova Glauk Konjufca podnese ostavku zbog rodbinskih veza sa osuđenim u procesu protiv "Oka naroda" Kadrijem Ramabajom.Ramabaja je s još sedam osoba osuđen na pet godina zatvora u sudskom procesu protiv, kako je ocenilo Specijalno tužilaštvo Kosova, terorističke organizacije "Oko naroda". Njih je sud osudio zbog "pripremanja terorističkih ili krivičnih dela protiv ustavnog poretka i bezbednosti Republike Kosovo"."Onog trenutka kada su optužbe protiv Rambaje potvrđene, a on osuđen, postao je imperativ da PS reaguje i distancira se od te organizacije. Zato Glauk Konjufca mora hitno da podnese ostavku i sačuva demokratski karakter Skupštine Kosova", rekao je Hamza na konferenciji za medije u sedištvu DPK.Hamza nije objasnio u kakvim je rodbinskim vezama Konjufca sa Ramabajom, ali se u Prištini zna da mu je Ramabaja teča.Hamza je ocenio da je aktivnosti te organizacije "rezultat duge i intenzivne kampanje govora mržnje, kao i sistematske stigmatizacije državnih institucija i ličnosti i da je ona od strane PS prešla na organizovane akte nasilja: kamenovanje, bacanja "molotovljevih koktela", jaja, suzavca, do paljenja automobila, bacanja bombi na kuće i pucanja na najvažnije državne institucije", rekao je on.Ostavku Konjufce su na konferencijama za ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

DPK traži ostavku predsednika Skupštine Kosova zbog ‘Oka naroda’

Izvor: Danas, 28.Jan.2020

Šef poslaničke grupe Demokratske partije Kosova (DPK) Bedri Hamza je danas zatražio da predsednik Skupštine Kosova Glauk Konjufca podnese ostavku zbog rodbinskih veza sa osuđenim u procesu protiv "Oka naroda" Kadrijem Ramabajom.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.