DOŠLO DO POZITIVNIH POMAKA?! Održan novi sastanak pokreta Evropa sad i koalicije ZBCG

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Jul.2023, 16:21

DOŠLO DO POZITIVNIH POMAKA?! Održan novi sastanak pokreta "Evropa sad" i koalicije ZBCG

Sastanak protekao u prijateljskom tonu.

Sastanak predstavnika Evrope sad i koalicije Za budućnost Crne Gore održan je danas u Podgorici, a kako prenosi portal Borba, došlo je određenih pozitivnih pomaka u pravcu dogovora koji bi rezultirao formiranju 44. vlade.

I jedna i druga strana, kako je potvrđeno izrazila je spremnost da razgovore nastavi narednih dana kako bi došlo do usaglašavanja osnovnih stavova, koji bi se odnosili na učešće koalicije Za budućnost >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Crne Gore u novoj vladi.

Razgovor je protekao u prijateljskom tonu, razmenjena su određena mišljenja, a i jedna i druga strana su konstatovale da niko od njih nije medijski „upotrebljavao” dosadašnji tok razgovora nego je to neko drugi radio zbog vlastitih ciljeva.

Očigledno je da mnogi ne žele dogovor ove dve grupacije, pa je cijelu priču već nekoliko nedelja uporno, i na negativan način, izmešta u medije.

Kako su se usaglasili tokom sastanka to nisu radili ni predstavnici Evrope sad ni koalicije ZBCG, ali očigledno da postoje neke opcije koje žele da zgrabe funkcije i fotelje koje im na osnovu narodne volje ne pripadaju.

Kako prenosi Borba, lideri PES i ZBCG, kao i predstavnici tih grupacija na višem nivou, narednih dana će nastaviti razgovore u pravcu konačnog dogovora vezano za formiranje 44. vlade.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.