SOLIDNA OSNOVA ZA KONAČAN DOGOVOR: Koalicija Za budućnost Crne Gore dobija mesto predsednika parlamenta i dva važna ministarstva?!

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jul.2023, 20:29

SOLIDNA OSNOVA ZA KONAČAN DOGOVOR: Koalicija "Za budućnost Crne Gore" dobija mesto predsednika parlamenta i dva važna ministarstva?!

Politički pregovori se nastavljaju.

Lideri koalicije „Za budućnost Crne Gore“ (ZBCG) na sastanku sa predstavnicima Demokratske Crne Gore i Pokreta Evropa sad tražili su manje resora i funkcija nego što im je ponuđeno, prenosi Portal RTCG.

Kako pišu, ZBCG je tražila mjesto predsjednika parlamenta i dva važna ministarstva, a koja nemaju veze sa sektorom bezbednosti. Nezvanično je potvrđeno da su saopštili kako nisu zainteresovani za dva mesta >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << potpredsednika u parlamentu i funkciju potpredsednika Vlade.

I pored određenih nesuglasica, svi akteri pregovora su zadovoljni jer je došlo do kakvih takvih pomaka u pregovorima.

Po saznanjima portala RTCG, čini se da je jedino goruće pitanje mesto predsednika parlamenta, za koje u ZBCG smatraju da pripada njima shodno rezultatu koji su postigli na parlamentarnim izborima.

Rečeno nam je da će pregovori biti nastavljeni narednih dana kada se očekuje i konačan dogovor.

U toku su konsultacije predsjednika Pokreta Evropa sad Milojka Spajića sa predstavnicima političkih partija oko formiranja nove vlade.

Tokom prethodne sedmice PES je obavio prvi krug razgovora sa predstavnicima koalicije Za budućnost Crne Gore, Demokratskom Crnom Gorom, Socijalističkom narodnom partijom i Demosom. PES je razgovarao i sa predstavnicima Albanskog foruma, Albanske alijanse, Hrvatske građanske inicijative i Bošnjačke stranke.

Iz PES-a su nakon obavljenih razgovora rekli da je postignut visok nivo saglasnosti o početnih deset principa za formiranje vlade koje je predložilo predsjedništvo te stranke kao i da će razmotriti sugestije koje su dobili

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Mandić: Očekujemo da dobijemo mesto predsednika parlamenta i neka važna mesta u novoj vladi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jul.2023

Jedan od lidera koalicije Za budućnost Crne Gore Andrija Mandić rekao je danas da očekuje da ta opcija bude deo nove Vlade Crne Gore, kao druga najjača politička opcija potencijalne vladajuće koalicije i autentični predstavnik srpskog naroda u toj državi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.