DOGOVORENO! USKORO KREĆE PROIZVODNJA KINESKE VAKCINE: Cilj je 60 miliona doza cepiva godišnje

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Apr.2021, 19:56

DOGOVORENO! USKORO KREĆE PROIZVODNJA KINESKE VAKCINE: Cilj je 60 miliona doza cepiva godišnje

Egipat se danas dogovorio sa kineskom kompanijom Sinovak Bajoteh da proizvodi vakcine u svojoj zemlji

, a cilj je 60 miliona doza godišnje, rekla je ministarka zdravlja Hala Zajed.

Sporazum bi mogao značajno da pomogne vakcinaciji u Egiptu, koji je dosad dobio 1,5 miliona doza, a ima 100 miliona stanovnika.

Vlasti Egipta su odobrile sporazum kojim bi se vakcine distribuirale i u ostalim afričkim zemljama, dodala je Zajed.

Jedna fabrika je već >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << spremna da napravi 20 miliona doza godišnje, dok druga fabrika može da podigne proizvodne kapacitete na 60 miliona, otkrila je ministarka.

Egipat je do sada primio 854.400 doza AstraZeneke i 650.000 Sinofarma, a uskoro će broj vakcina ovog kineskog farmaceutskog proizvođača skočiti na milion.

Egipat je počeo da vakciniše medicinsko osoblje 24. januara, a pojačao vakcinaciju od 4. marta, kada su na red došli stariji građani i hronični bolesnici.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Postignut dogovro: Egipat će praviti 60 miliona Sinovaka godišnje

Izvor: Blic, 08.Apr.2021

Egipat se danas dogovorio sa kineskom kompanijom Sinovak Bajotek da proizvodi vakcine u svojoj zemlji, a cilj je 60 miliona doza godišnje, rekla je ministarka zdravlja Hala Zajed.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.