DOGOVOR ZAVISI OD SRPSKE STRANE Premijer lažne države opet sanja o priznanju

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Avg.2022, 13:44

"DOGOVOR ZAVISI OD SRPSKE STRANE" Premijer lažne države opet sanja o priznanju

Premijer Kosova Aljbin Kurti rekao je povodom predstojećeg sastanka 18. avgusta u Briselu sa srpskim predsednikom Aleksandom Vučićem da dijalog treba da bude o pravno obavezujućem sporazumu za punu normalizaciju odnosa uz obostrano priznanje, prenosi Koha.

Kurti je naveo da dogovor zavisi od srpske strane, jer je kosovska strana spremna i nepokolebljiva za međusobno priznanje.

- Voljan sam i zainteresovan da dijalog u Briselu, tamošnji razgovori, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << osim što su istovremeno principijelni i sadržajni, ne budu dijalog radi dijaloga već dijalog za pravno obavezujući sporazum, za punu normalizaciju uz međusobno priznanje. Ali morate da shvatite da u ovom slučaju od druge strane zavisi da li će biti dogovora, a što se mene tiče, volja i interes su neosporni i nepokolebljivi - rekao je Kurti.

On je dodao da je reciprocitet zdrava i normalna akcija dobrosusedskih odnosa.

- Mi donosimo suverene odluke. Ja sam na sastanku 15. juna prošle godine i 19. jula prošle godine rekao da je sporazum stabilan i primenljiv kada su unutra zdravi principi, reciprocitet je akcija zdravih i normalnih dobrosusedskih odnosa - dodao je Kurti.

BONUS VIDEO: Vučićeva poruka o KiM odzvanja Kinom
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Kurti: Dijalog da vodi međusobnom priznanju; Stefanović: Kurti više nikoga ne može da obmane

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Avg.2022

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti ponovio je danas, pred odlazak u Brisel 18 avgusta, da dijalog treba da vodi "pravno obavezujućem sporazumu za punu normalizaciju uz obostrano priznanje". Koliko god da se trudio da prikrije svoje zle namere, jasno je da je predsednik Privremenih...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.