DOBRE KOMŠIJE JOJ NAPRAVILE KUĆU ZBOG BOLESNOG DETETA: Kakva je uloga žene u KRVAVOJ MREŽI oko ubistva momka na Pešteru?

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Feb.2024, 23:33

DOBRE KOMŠIJE JOJ NAPRAVILE KUĆU ZBOG BOLESNOG DETETA: Kakva je uloga žene u KRVAVOJ MREŽI oko ubistva momka na Pešteru?

Pokrenuta je istraga protiv tri osobe

Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru pokrenulo je istragu protiv tri osobe u vezi sa ubistvom mladića (27) iz Đerekara, na Pešteru, čije je telo pronađeno u napuštenom bunaru prošle nedelje.

Glavni osumnjičeni (27) iz Sjenice, trenutno je u bekstvu, a za njim je izdata poternica. Uhapšene su dve osobe, mladić (19) iz Sjenice, osumnjičen za neprijavljivanje pripremanja krivičnog dela, i muškarac (40) >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << iz Novog Pazara, osumnjičen za pomoć počiniocu posle izvršenog krivičnog dela. Obojica su u pritvoru od 10. februara, sa predloženim trajanjem od 30 dana. Sumnjiči se da je stariji muškarac 8. februara naneo smrtne povrede mladiću oštrim predmetom, a zatim njegovo telo sakrio u bunaru. Vozilo i dokumenta žrtve pronađeni su u Novom Pazaru.

Bivša supruga počinioca, takođe iz Sjenice, uhapšena je zbog sumnje da je znala za pripremanje krivičnog dela i trenutno je pod istragom.

Dženaza ubijenog mladića obavljena je u nedelju, u prisustvu velikog broja rodbine i prijatelja, u njegovom rodnom mestu Đerekare. Motivi ubistva još nisu poznati, ali se pretpostavlja da je bilo planirano i da je osumnjičeni pobegao u Nemačku.

U saopštenju VJT navodi se da za krivično delo teškog ubistva, koje podrazumeva lišavanje života na svirep ili podmukao način, zakon predviđa kaznu od najmanje deset godina zatvora ili doživotni zatvor. Istraga je u toku, a nadležne institucije intenzivno rade na pronalasku i hapšenju glavnog osumnjičenog.

Inače, glavnooptuženi i supruga su živeli zajedno u Sarajevu pre nego što su se razveli, nakon čega se ona sa dvoje dece vratila u selo Bioc na Pešteru. Jedno od njene dece ima zdravstvene probleme, što je dodatno otežalo njenu situaciju. Lokalna zajednica i dobri ljudi pomogli su joj da se nastani, izgradivši joj dve sobe sa hodnikom.

Srbija Danas/Kurir

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.