DOBIJAM BATINE JEDANPUT, DVA PUTA NA DAN: Iskrene ispovesti beogradskih osnovaca koje će vas naterati da se zamislite nad DANAŠNJIM DRUŠTVOM (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Nov.2023, 23:37

"DOBIJAM BATINE JEDANPUT, DVA PUTA NA DAN": Iskrene ispovesti beogradskih osnovaca koje će vas naterati da se zamislite nad DANAŠNJIM DRUŠTVOM (VIDEO)

Učenici trećeg razreda govore o batinama koje dobijaju.

Na TikTok kanalu @krozistoriju koji se bavi pričama iz prošlosti koje nam pomažu da lakše razumemo sadašnjost pojavio se zanimljiv snimak.

Naime, na njemu vidimo i slušamo učenike trećeg razreda jedne beogradske osnovne škole koja govore o batinama koje dobijaju kod kuće.

Možda bi danas ovako nešto bilo nezamislivo, ali kako je snimak načinjen, sada davne, 1981. godine minulog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << veka, to celoj ovoj priči daje sasvim drugačiji, simpatičniji, ton.

- Ja dobijam batine jedanput, dva puta na dan - kaže nasmejani dečak koji i otvara ove ispovesti.

- Ja dobijam batine kajišem i boli - takođe kroz smeh priča drugi.

Na pitanje novinarke da li su batine neophodne jedan od učenika kaže da jesu.

- Kada deca ne mogu nešto da shvate, onda se malo mozak prodrma i onda sve shvate.

U komentarima na ovaj snimak odmah se razvila žična rasprava onih kojima se ovo dopada i onih koji su zgroženi celom pričom.

Meni se srce slama što su ova deca zlostavljana i indoktrinisana da misle da su zaslužili batine - napisala je jedna komentatorka.

- Ovo je snimak pre 40 godina, koliko su deca bila pametna i razumna - napisao je drugi.

Pogledajte kako sve ovo izgleda:

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.