DELILO IH JE 20-AK METARA, ZA DLAKU IZBEGNUTA VELIKA TRAGEDIJA: Umalo sudar dva aviona, jedan sletao, drugi poletao! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Feb.2023, 08:12

DELILO IH JE 20-AK METARA, ZA DLAKU IZBEGNUTA VELIKA TRAGEDIJA: Umalo sudar dva aviona, jedan sletao, drugi poletao! (VIDEO)

U zadnji čas sprečeno najgore

Na aerodromu u Ostinu u subotu je zamalo došlo do sudara dva aviona od kojih je jedan trebalo da sleti, a drugi da poleti sa iste piste.

Naime, teretni avion kompanije FedEks dobio je dozvolu da sleti na Međunarodni aerodrom Ostin-Berfstrom u subotu ujutru, ali je u poslednjem trenutku morao da promeni kurs pošto je drugi avion upravo poletao na istoj pisti, saopštila je američka Federalna administracija >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za avijaciju.

U ovom "bliskom susretu" učestvovali su avion kompanije Sautvesta koji je poletao za Kankun i kargo-avion FedEksa koji je sletao.

- Let FedEks 1432 dobio je odobrenje da sleti na pistu 18-levo oko 6.40 ujutru, po lokalnom vremenu u subotu, dok je avion bio manje od pet kilometara udaljen od aerodroma. Istovremeno, nešto pre planiranog sletanja FedEksa, kontrola leta je odobrila i avionu Sautvest na letu 708 da poleti sa iste piste - navodi se u saopštenju Federalne agencije za avijaciju za FOX7.

Kargo avion je stigao do piste, pa je morao da kruži 12 minuta iznad piste kako ne bi došlo do incidenta. Avion Sautvesta nastavio je pripremu za poletanje i bezbedno stigao u Kankun.

Direktorka Nacionalne uprave SAD za bezbednost saobraćaja Dženifer Homendi svedočiće u utorak pred nadležnim odborom Kongresa povodom ovog incidenta.

Na aerodrom će biti upućena dva istražitelja kako bi se otkrile okolnosti incidenta. Preliminarni izveštaj očekuje se krajem meseca.

Podaci sajta za praćenje letova Flightradar24 pokazuju da je avion FedEx zamalo sleteo na drugi avion. Delilo ih je 20-tak metara.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.