DELILI DIPLOME: Luteranska crkva tinejdžere učila oralnom seksu

Izvor: Kurir, 14.Mar.2013, 12:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DELILI DIPLOME: Luteranska crkva tinejdžere učila oralnom seksu

Švedska luteranska crkva posle kursa "Ljubav i seksualnost" podelila diplome u kojima piše da su "kvalifikovani za seks

LONDON - Švedska luteranska crkva u gradu Ronebiju šokirala je vernike kada je četrnaestogodišnjim dečacima i devojčicama posle odslušanog kursa "Ljubav i seksualnost" podelila diplome u kojima piše da su "kvalifikovani za seks".

Švedski zakon zabranjuje stupanje u seksualne odnose pre petnaeste godine, a kada su se roditelji >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << pobunili protiv deljenja takvih sertifikata, vikar Mats Ola Nilen rekao je da je kurs vodio stručnjak iz Švedske organizacije za seksualno obrazovanje.

To, međutim, nije bilo tačno, jer se ispostavilo da je predavač pre više godina prestao da radi za tu organizaciju.

Skandal je eskalirao kada se saznalo da su dečacima i devojčicama na kursu, između ostalog, objašnjavani detalji orlanog seksa.

Vikar Nilen je rekao da ga je čovek koji je vodio kurs prevario i da se deljenjem sertifikata koji deci odobrava stupanje u seksualne odnose šalje pogrešna poruka, koja je, pored ostalog, i protivzakonita.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.