DAN KADA JE TZV. ARMIJA BIH MUČKI UBILA 42 VOJNIKA JNA: Navršava se 29 godina od zločina u Dobrovoljačkoj ulici

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Maj.2021, 09:03

DAN KADA JE TZV. ARMIJA BIH MUČKI UBILA 42 VOJNIKA JNA: Navršava se 29 godina od zločina u Dobrovoljačkoj ulici

Ubijena su 42 pripadnika JNA, 71 je ranjen, a 207 ih je zarobljeno.

U Istočnom Novom Sarajevu danas će biti obeleženo 29 godina od zločina koji su nad pripadnicima tadašnje JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu 1992. godine izvršili pripadnici Armije BiH, Teritorijalne odbrane i paravojnih muslimanskih formacija.

Obeležavanje će početi u 12 sati služenjem pomena stradalim pripadnicima JNA na vojničkom groblju u Miljevićima u Istočnom Sarajevu i polaganjem >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << venca i cveća kod spomen-krsta, prenosi portal RTRS.

U napadima pripadnika Armije BiH, Teritorijalne odbrane i paravojnih formacija, 2. i 3. maja 1992. u Sarajevu, tokom dogovorenog mirnog povlačenja iz Sarajeva, poginula su 42 pripadnika JNA.

Iako je bezbednost vojnika bila garantovana, kolona JNA koja se povlačila iz Sarajeva je napadnuta.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.