Obeležavanje 29 godina od zločina u Dobrovoljačkoj

Izvor: B92, 10.Maj.2021, 08:48

Obeležavanje 29 godina od zločina u Dobrovoljačkoj

Sarajevo -- U Istočnom Novom Sarajevu obeležava se 29 godina od zločina koji su nad pripadnicima JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu 1992. izvršili pripadnici Armije BiH

U zločinu su učestvovali i pripadnici Teritorijalne odbrane i paravojnih muslimanskih formacija.

Obeležavanje će početi u 12 sati služenjem pomena stradalim pripadnicima JNA na vojničkom groblju u Miljevićima u Istočnom Sarajevu i polaganjem venca i cveća kod spomen-krsta, prenosi portal >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << RTRS.

U napadima pripadnika Armije BiH, Teritorijalne odbrane i paravojnih formacija, 2. i 3. maja 1992. u Sarajevu, tokom dogovorenog mirnog povlačenja iz Sarajeva, poginula su 42 pripadnika JNA.

Iako je bezbednost vojnika bila garantovana, kolona JNA koja se povlačila iz Sarajeva je napadnuta. Ubijena su 42 pripadnika JNA, 71 je ranjen, a 207 ih je zarobljeno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Obeleženo 29 godina od zločina u Dobrovoljačkoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Maj.2021

Parastosom i polaganjem venca i cveća kod centralnog Spomen-krsta na groblju u Miljevićima danas je u Istočnom Novom Sarajevu obeleženo 29 godina od zločina nad pripadnicima JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu, koji su izvršili pripadnici tzv. "Armije BiH", teritorijalne odbrane i paravojnih...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.