Obeleženo 29 godina od zločina u Dobrovoljačkoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Maj.2021, 08:53

Obeleženo 29 godina od zločina u Dobrovoljačkoj

Parastosom i polaganjem venca i cveća kod centralnog Spomen-krsta na groblju u Miljevićima danas je u Istočnom Novom Sarajevu obeleženo 29 godina od zločina nad pripadnicima JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu, koji su izvršili pripadnici tzv. "Armije BiH", teritorijalne odbrane i paravojnih muslimanskih formacija.

Godišnjica je trebalo da bude obeležena 3. maja, ali je pomerena zbog Vaskrsa i u dogovoru sa Srpskom pravoslavnom crkvom koja parastose ne održava sedam >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dana pre i posle uskršnjih praznika, prenela je RTRS.

Napad pripadnika tzv. "Armije BiH", Teritorijalne odbrane i paravojnih formacija izvršen je 2. i 3. maja u Sarajevu, a tokom dogovorenog mirnog povlačenja poginula su 42 pripadnika JNA.

Bezbedno povlačenje garantovao je tadašnji predsednik Predsedništva BiH Alija Izetbegović.

Garancije nisu ispoštovane, kolona je prekinuta i napadnuta i za samo nekoliko dana ubijena su 42 pripadnika JNA, 71 je ranjen, dok ih je 207 zarobljeno.

Prema nacionalnom sastavu, ubijena su 32 Srbina, šest Hrvata, dva muslimana i dva Albanca, među kojim 10 oficira, 28 vojnika i četiri civila koji su bili zaposleni u JNA.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DAN KADA JE TZV. ARMIJA BIH MUČKI UBILA 42 VOJNIKA JNA: Navršava se 29 godina od zločina u Dobrovoljačkoj ulici

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Maj.2021

Ubijena su 42 pripadnika JNA, 71 je ranjen, a 207 ih je zarobljeno...U Istočnom Novom Sarajevu danas će biti obeleženo 29 godina od zločina koji su nad pripadnicima tadašnje JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu 1992. godine izvršili pripadnici Armije BiH, Teritorijalne odbrane i paravojnih muslimanskih...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Pomen pripadnicima JNA stradalim u Dobrovoljačkoj ulici

Izvor: RTS, 10.Maj.2021

Parastosom i polaganjem venca i cveća kod centralnog Spomen-krsta na groblju u Miljevićima u Istočnom Novom Sarajevu obeleženo je 29 godina od zločina koji su nad pripadnicima JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu izršili pripadnici takozvane Armije BiH, teritorijalne odbrane i paravojnih...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.