DA LI JE OVO BIO OKIDAČ DEČAKU-UBICI ZA MASAKR U RIBNIKARU? Majci se stalno žalio na jednu stvar: Videlo mu se na licu...

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Maj.2023, 11:34

DA LI JE OVO BIO OKIDAČ DEČAKU-UBICI ZA MASAKR U "RIBNIKARU"? Majci se stalno žalio na jednu stvar: "Videlo mu se na licu..."

Majka dečaka-ubice sa Vračara dala detaljan iskaz policiji.

Majka dečaka koji je ubio devetoro vršnjaka i čuvara Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" saslušana je u sredu u policiji i tom prilikom je detaljno pričala svoju verziju priče o detinjstvu svog sina, njegovom zdravlju, odnosu sa vršnjacima, porodičnim odnosima.

Majka je ispričala u policiji da je dečak početkom ove školske godine počeo da se osamljuje u sobi, da nije zaključavao vrata, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ali da je tražio da njegova mlađa sestra, s kojom je delio sobu, izađe. Počeo je i da se zaključava u kupatilu, a dvaput nedeljno je, prema majčinim rečima, znao da se brecne na nju i posvađa se kad bi ga po dolasku s posla zatekla da nije završio školske obaveze i da mu je soba u neredu, a on gleda film ili je na telefonu.

- Majka je ispričala da je dečaka kažnjavala tako što mu je zabranjivala telefon i kompjuter. Ukazala je i da dečaka nije tukla, osim, možda, nekada kad je bio manji. Istakla je da dečak već duže vreme nije uključivao računar koji je tokom korone koristio za igranje igrica sa drugarima. Pritom se majci jednom prilikom požalio da je zbog svađe izbačen iz vršnjačke grupe u kojoj su igrali zajedno. Majka je dodala da je dečak na mobilnom telefonu koristio Instagram, Snepčet, Jutjub i Tik-tok, i da mu je ranije proveravala telefon - kaže izvor upoznat sa slučajem.

Majka je tokom drugog polugodišta primetila da je dečak dobijao po neku slabiju ocenu u školi i da je manje zainteresovan nego ranije, na šta joj je on rekao da je "sve pod kontrolom".

- Majka je u policiji naglasila da joj niko iz škole, od nastavnog osoblja, roditelja ili dece iz dečakovog razreda nije skretao pažnju da se on ponaša neobično, osim da je imao specifična interesovanja u odnosu na drugu decu. Dodala je i da njena mlađa ćerka nije primetila ništa čudno u njegovom ponašanju, iako su delili sobu.

Izvora "Blica" blizak istrazi dalje navodi da je majka dečaka ispričala kako joj se sin tokom šestog razreda, u maju 2022. godine, požalio da ga neki drugari nisu pozvali na rođendan. Kako je rekla, videlo mu se na licu da mu je krivo, pa je kontaktirala njegovu tadašnju razrednu kako bi videla u čemu je problem.

- Majka tvrdi da joj je tadašnja razredna rekla da misli da su druga deca ljubomorna na dečaka, jer je on uspešniji đak i istaknutiji u nastavi. Rekla je da joj se sin žalio da ga drugari zadirkuju, jer puno čita, a ne zna dobro da igra fudbal. U tom periodu je dečak zatražio da promeni smenu kada krene u sedmi razred, jer mu sredina nije odgovarala. To su, kako je rekla, i učinili i majka tvrdi da je dečak tokom leta počeo intenzivno da se druži s drugom decom - navodi se.

Majka je dalje ispričala da je dečak po polasku u novo odeljenje sklopio prijateljstva, da joj je rekao da je zadovoljniji nego ranije i da je čak napisao i sastav o vlastitoj hrabrosti da promeni sredinu.

Majka tvrdi i da se dečak posle jezičkog kampa u Francuskoj družio mnogo sa devojčicama, kao i da joj je razredna posle toga poslala poruku: "Čestitam, deca su vam predivna!"

Podsetimo, Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu utvrđuje da li je majka dečaka koji je izvršio masovnu pucnjavu u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" izvršila krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica.

Učenik sedmog razreda ubio je 3. maja ušao u Osnovnu školu "Vladislav Ribnikar" koju je i sam pohađao, školskog čuvara i osmoro učenika, dok je jedna učenica preminula u bolnici 15. maja. U ovom jezivom masakru ranjeno je još nekoliko đaka i nastavnica istorije.

Sve vesti o nezapamćenoj tragediji u školi na Vračaru pročitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.