DA LI ĆE NAS IZNENADITI KRAJ APRILA? Poznati meteorolog najavio preokret i otkrio dobru vest (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Apr.2021, 21:07

DA LI ĆE NAS IZNENADITI KRAJ APRILA? Poznati meteorolog najavio preokret i otkrio dobru vest (FOTO)

Kakvo nas vreme očekuje narednih dana?

Meteorolog Đorđe Đurić izneo je novu vremensku prognozu do kraja aprila.

On je na svom Fejsbuk profilu napisao kakvo vreme možemo da očekujemo u nastavku vikenda i do prvog maja.

- Današnje jutro osvanulo je vedro i veoma hladno za ovo doba godine, uz veoma niske jutarnje temperature. U severoistočnim, centralnim i u kotlinama jugoistočne i zapadne Srbije bilo je slabog mraza na 2 metra iznad tla, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dok je pri tlu prizemnog mraza bilo u većini predela. Samo je na jugu Srbije zbog oblačnosti bilo toplije, jer je oblačnost sprečila veće izračivanje vazduha u atmosferu. U prilog vedrom i veoma hladnom jutru išli su vedro i stabilno vreme i vreme bez vetra.

Kako je Đurić najavio u noći između subote i nedelje biće ponovo vedro i veoma hladno, uz pojavu slabog mraza na 2 metra, dok se pri tlu mraz očekuje u većini predela.

- Minimalna jutarnja temperatura biće u nedelju ujutro slična kao i danas i kretaće se od -1°C do 5°C u nižim predelima, a na Pešteru do -5°C. Tokom dana biće toplo, maksimalna temperatura do 21°C, u Beogradu do 19°C.

Meteorolog je naglasio da ovaj vikend može doneti veliku opasnost po poljoprivredne i ratarske kulture, naročito po kulture pri tlu, tako da su obavezne adekvatne mere i zaštite. Kao dobru vest istakao je da nas sledeće sedmice ne očekuju mrazovi i da je najverovartnije da je ovo sve od mrazova na 2 metra ove prolećne sezone u nižim predelima.

- U Srbiji u nedelju jutro vedro i veoma hladno, ponegde uz slab mraz, dok se prizemni mraz očekuje u većini predela. U dolinama i kotlinama očekuje se magla. Tokom dana sunčano i toplo. Vetar slab, promenljivog pravca. Minimalna temperatura od -1 do 5°C, pri tlu niže, a maksimalna dnevna od 17 do 21°C. Nakon jutarnjih 5°C, maksimalna temperatura tokom dana u Beogradu 19°C.

- U Srbiji u ponedeljak povećanje oblačnosti. Na krajnjem severu tokom dana biće uslova za kišu, a tokom noći i u ostalim predelima. Maksimalna temperatura od 11°C na severozapadu do 19°C na jugoistoku Srbije.  U utorak oblačno i svežije sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Duvaće umeren do jak jugoistočni vetar, na jugu Banata i sa olujnim udarima. Maksimalna temperatura od 10 do 16°C, u Beogradu do 13°C. Od srede do subote promenljivo oblačno i toplije sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, dok će na jugu biti suvo i uglavnom sunčano, ali i najtoplije. Maksimalna temperatura od 18°C na severozapadu do 26°C na jugu Srbije, u Beogradu u zavosnosti od dana od 19 do 24°C.

Šta nas očekuje u nastavku vikenda i do prvog maja? Današnje jutro osvanulo je vedro i veoma hladno za ovo doba godine,...

Posted by Djordje Djuric on Saturday, April 24, 2021
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.