Čudovište iz Loh Nesa bilo džinovska jegulja?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Sep.2019, 17:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čudovište iz Loh Nesa bilo džinovska jegulja?

Čuveno čudovište iz Loh Nesa verovatno je džinovska jegulja, objavili su danas naučnici nakon analize tragova DNK u vodama tog škotskog jezera.

Prema rezultatima istraživanja, isključeno je prisustvo velikih životinja poput dinosaurusa, ali je otkriveno dosta tragova jegulja, objasnio je profesor Nil Gemel, genetičar sa novozelandskog univerziteta Otago, prenosi Rojters.

"Jegulja je bilo veoma mnogo u sistemu Loh Nesa, sa svakog mesta sa koga smo uzimali uzorke >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bilo je dosta tragova jegulja. Ne možemo da isključimo mogućnost da je bilo džinovskih jegulja u Loh Nesu, međutim ne znamo da li su primerci koje smo sakupili od džinovske zveri ili obične jegulje", rekao je Gemel.

Ipak, Gemel je istakao da uprkos ideji o džinovskoj jegulji, nikada je niko nije uhvatio.

Međunarodni tim naučnika prikupio je uzorke u junu prošle godine, a upotreba DNA primeraka ranije je ustanovljeno kao sredstvo za proučavanje života u vodama, poput kitova i ajkula.

Kad god se neko biće kreće kroz svoje okruženje, za sobom ostavlja delove DNK sa kožom perjam krzna, izmeta i urina.

Prvi put čudovište iz Loh Nesa pominje se u beleškama sveštenika Svetog Kolumba u 6. veku, a najpoznatija slika čuvene Nesi zabeležena je 1934. godine i na njoj se vidi glava na dugačkom vratu kako viri iz vode.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.