Crveni tepih, pogača i narodne igre za kineskog predsednika

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Jun.2016, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crveni tepih, pogača i narodne igre za kineskog predsednika

Predsednik Kine Si Đinping stigao je danas oko 13.40 na beogradski aerodrom "Nikola Tesla" u trodnevnu posetu Srbiji, što je prva poseta jednog kineskog predsednika našoj zemlji posle više od 30 godina.

Predsednika Kine na aerodromu su sačekali predsednik Srbije Tomislav Nikolić sa suprugom, predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, predsednik vlade Aleksandar Vučić, šef diplomatije Ivica Dačić, ambasador Srbije u Pekingu Milan Bačević.

Za Si Đinpinga >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << na aerodromskoj pisti priređen je svečani doček, tradicionalno, uz so i pogaču, a kineskom predsedniku i njegovoj supruzi deca u srpskim narodnim nošnjama uručila su bukete cveća.

Predsednik Kine, njegova supruga i domaćini prošetali su kroz špalir garde Vojske Srbije, pozdravila su ih i deca u srpskim narodnim nošnjama, uz mahanje kineskim i srpskim zastavicama.

Potom je održan kulturno umetnički program, koji je počeo izvedbom "Igrale se delije", a tokom kojeg su predstavljene i narodne igre iz raznih krajeva Srbije.

Si dolazi u Srbiju na poziv predsednika Tomislava Nikolića.

Avion kineskog predsednika su u vazdušnom prostoru Srbije dočekala tri aviona ratnog vazduhoplovstva.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Crveni tepih, pogača i narodne igre za kineskog predsjednika

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Jun.2016

BEOGRAD - Predsjednik Kine Sji Ðinping stigao je danas oko 13.40 na beogradski aerodrom "Nikola Tesla" u trodnevnu posjetu Srbiji, što je prva posjeta jednog kineskog predsjednika Srbiji poslije više od 30 godina...Predsjednika Kine na aerodromu su sačekali predsjednik Srbije Tomislav Nikolić sa...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.