Čokoladna pita sa pepermintom je dezert u koji ćete se zaljubiti

Izvor: Vesti-online.com, 18.Jan.2019, 04:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čokoladna pita sa pepermintom je dezert u koji ćete se zaljubiti

Kada ste u dilemi kako da osvežite trpezu, obavezno napravite pitu sa čokoladom i pepermintom. Vaši ukućani će biti pozitivno iznenađeni ovim receptom.

Ne vole baš svi pepermint u poslasticama, ali u ovaj drezert će se čak i oni zaljubiti.

Evo kako se pravi.

Sastojci:

- 3 jajeta,

- 100 g šećera,

- 360 ml vode,

- 1 gotova kora za pitu,

- kašika pepermint ekstrakta,

- 225 g čokolade,
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
- 8 kašika putera,

- 120 g šlaga.

Priprema:

- Umutiti mikserom šećer i jaja. Staviti u metalnu posudu, a lonac sa vodom da prokuva na niskoj temperaturi. Mešati 10 minuta dok se masa prokuvava, a zatim ostaviti da se ohladi. Postaviti gotovu koru za pitu u pleh prekriti je papirom za pečenje i peći u rerni na srednjoj temperaturi nekih 15 minuta. U smewsu šećera i jaja dodati otopljenu čokoladu i ekstrakt peperminta. Mešati dok se ne sjedini. Zatim dodati i puter i mikserom mešati do kremaste mase. Posuti kremastu masu na koru i ostaviti da se hladi u frižideru bar sat vremena. Žatim sve ukrasiti umućenim šlagom i rendanom čokoladom, a po želji možete dodati i kockice pepermint bombona.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.