Čile pozvao Prištinu na skupštinu Interpola

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Okt.2019, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čile pozvao Prištinu na skupštinu Interpola

Čile je u poslednji čas odobrio učešće prištinskoj delegaciji na Generalnoj skupštini Interpola, koja se od 15. do 18. oktobra održava u Santjagu, prestonici te zemlje.

Prošlogodišnji pokušaj Prištine da postane punopravni član Interpola bio neuspešan, jer ova inicijativa nije dobila potrebnu većinu glasova, piše RTS.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ranije je rekao da od prošle generalne skupštine Interpola u Dubaiju, na kojoj nije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prihvaćen taj zahtev, nije došlo ni do kakvih promena koje bi uticale na promenu odluke o neprijemu Prištine.

On je rekao da bi eventualni prijem doveo do politizacije te profesionalne policijske organizacije, a da bi jedna od dalekosežnih posledica bilo i raspisivanje poternica na osnovu političkih, a ne policijskih kriterijuma.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čile pozvao Prištinu na skupštinu Interpola

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Okt.2019

BEOGRAD - Čile je u posljednji čas odobrio učešće prištinskoj delegaciji na Generalnoj skupštini Interpola, koja se od 15. do 18. oktobra održava u Santjagu, prestonici te zemlje.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Palati Srbije brifing za članove diplomatskog kora

Izvor: Beta Video, 09.Okt.2019, 13:33

BEOGRAD - U Palati Srbije brifing za članove diplomatskog kora koji su organizovali ministri spoljnih i unutrašnjih poslova Ivica Dačić i Nebojša Stefanović povodom predstojeće Generalne skupštine Interpola. (pokrivalice)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.