Čestitke povodom Uskrsa

Izvor: Studio B, 18.Apr.2014, 19:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čestitke povodom Uskrsa

Povodom najvećeg hrišćanskog praznika Uskrsa čestitke uputili državni funkcioneri i predstavnici stranaka.

Predsednik Vlade Ivica Dačić čestitao je Uskrs građanima Srbije i verskim zajednicama koje slave ovaj hrišćanski praznik.

U ime Vlade Republike Srbije i u svoje lično ime čestitam vam >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Uskrs i želim da vam ovaj veliki praznik donese zdravlje, ljubav i nadu. Želim da praznik proslavite u miru, spokoju i radosti u krugu svojih najmilijih, kao i da vam donese duhovni mir, navodi se u Dačićevoj čestitki.

Ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković čestitao je Uskrs hrišćanskim vernicima u Srbiji.

"U ime ministarstva pravde i državne uprave, kao i u svoje lično ime, svim građanima Srbije, koji slave najveći hrišćanski praznik, vaskrsenje Hristovo, čestitam Vaskrs sa željom da praznični dani unesu toplinu u njihove domove, radost i duhovni mir. Slaveći praznik Hristovog vaskrsenja svake godine proslavljamo smisao hrišćanstva, koje je temelj civilizacije kojoj i mi kao narod pripadamo", naveo je Selaković u čestitki.

Povodom Uskrsa, čestitke je uputio i predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas.

"Neka najveći hrišćanski praznik svima donese sreću i mir i neka ga provedu sa svojim najbližima u ljubavi i slozi. Uskrs ove godine istoga dana obeležavaju pravoslavni i katolički vernici, i neka zajedništvo, tolerancija, uzajamno razumevanje i poštovanje različitosti budu vrednosti kojima se vodimo cele godine", naveo je Đilas u čestitki.

Čestitke su uputili ministar odbrane Nebojša Rodić i Sulejman Ugljanin, zadužen za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, direktor Kancelarije za saradnju s crkvama i verskim zajednicama Mileta Radojević, predsednik Privremenog organa Beograda Siniša Mali, prenosi Fonet.

Rodić je svim pripadnicima tog ministarstva i Vojske Srbije koji slave Uskrs čestitao veliki hrišćanski praznik.

"Želim vam puno uspeha u daljem radu i da radost ovog praznika podelite u dobrom zdravlju, sreći i zadovoljstvu sa svojim najbližima", naveo je Rodić u čestitki.

Ugljanin je poželeo svima da im predstojeći praznični dani donesu zdravlje, sreću i duhovni mir i da ih podsete da su ljubav i tolerancija zajedničke vrednosti koje treba negovati.

Predsednik Privremenog organa Beograda Siniša Mali čestitao je Uskrs svim vernicima.

"Želim vam da ovaj veliki hrišćanski praznik provedete sa bližnjima u miru, zdravlju i zadovoljstvu. Pokažimo humanost, budimo tolerantni i otvoreni i pomozimo svima kojima je pomoć potrebna", navodi se u čestitki.

Najveći hrišćanski praznik Vaskrs patrijarhu srpskom Irineju, nadbiskupu beogradskom Stanislavu Hočevaru, poglavarima protestantskih crkava, episkopima, biskupima, sveštenstvu, monaštvu i vernicima čestitao je i direktor Kancelarije za saradnju s crkvama i verskim zajednicama Mileta Radojević.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vuk Drašković čestitao Uskrs

Izvor: Akter, 18.Apr.2014

Predsednik Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković uputio je večeras čestitku hrišćanskim vernicima povodom predstojećeg praznika Uskrsa

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.