Izvor: Nezavisne Novine, 01.Mar.2016, 17:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Centralna banka: Službenicima koji ne obilježavaju 1.mart bio omogućen dolazak na posao

SARAJEVO - Centralna banka BiH saopštila je danas da je njenim službenicima koji ne obilježavaju 1. mart kao praznik nezavisnosti BiH, danas bio dozvoljen dolazak na posao.

Iz ove banke je saopšteno da je netačna informacija da službenicima koji su dolazili na posao nije dozvoljen ulazak u zgradu.

"Ulaz je bio zaključan do dolaska službenika na posao, kada je otključan. Niko od službenika koji su došli na posao nije prijavio nikakav incident nadležnima", >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << navodi se u saopštenju.

U saopštenju se naglašava da je službenicima koji 1. mart ne obilježavaju kao praznik, ovaj dan kao i svake godine do sada, redovan radni dan.

"Za obavljanje radnih procesa, kao što je to uobičajeno svakog radnog dana, postoje svi potrebni radni uslovi. Službenicima koji dolaze sa Pala obezbijeđen je prevoz, grijanje i svi drugi uslovi", pojašnjava se u saopštenju.

Centralna banka BiH navodi da, s obzirom na to da ne postoji zakon o praznicima na nivou BiH i da Centralna banka BiH kao praznike obilježava 1. i 2. januar i 1. i 2. maj, sve ostale praznike službenici te banke obilježavaju u skladu sa vlastitim opredjeljenjem.

Referent za fizičku zaštitu Bakir Šukurović jutros je zaključao vrata zgrade Centralne banke BiH i nije dozvolio ulazak službenicima srpske nacionalnosti na posao uz obrazloženje da je "danas državni praznik i da se ne radi", saznaje Srna.

Zaposlene u Centralnoj banci Šukurović je pustio tek nakon njihovog ubjeđivanja da moraju ući u zgradu.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.