Ćelavi su muževniji i dominantniji

Izvor: B92, 02.Okt.2012, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ćelavi su muževniji i dominantniji

Muškarci koji su ćelavi ili briju glavu deluju snažniji i muževniji, rezultat je američkog istraživanja čiji su rezultati objavljeni u časopisu Journal of Social Psychological and Personality Science.

Studija Alfreda Mana sa Univerzitet Pensilvanija pruža veliku utehu muškarcima koje muči problem opadanja kose i način kako da svoj kompleks pretvore u prednost.

"Muškarci koji briju glavu su atraktivniji od onih koji imaju proređeno vlasište", objašnjava >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Man, koji savetuje muškarcima koji su počeli da ćelave da se odluče za "nularicu".

"Muškarci koji gube kosu mogu time da poboljšaju svoju dominaciju i postanu atraktivniji", objasnio je on.

"Obrijati glavu predstavlja smelu odluku koju žene umeju da cene", smatra američki istraživač, ističući da obrijani muškarci deluju viši, snažniji i imaju više potencijala da postanu vođe.

Istraživanje je radjeno na 60 osoba koje su gledale fotografije na kojima su se nalazili muškarci slične građe i starosti, ali s različitom količinom kose na glavi.

Većina ispitanika je one bez kose ocenila kao dominantnijima, snažnijima i višima.

Foto: Image courtesy of imagerymajestic / FreeDigitalPhotos.net

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ćelavi su muževniji i dominantniji

Izvor: Kurir, 02.Okt.2012

Studija sa Univerzitet Pensilvanija pruža veliku utehu muškarcima koje muči problem opadanja kose i način kako da svoj kompleks pretvore u prednost..FILADELFIJA - Muškarci koji su ćelavi ili briju glavu deluju snažniji i muževniji, rezultat je američkog istraživanja čiji su rezultati objavljeni...

Nastavak na Kurir...

Ćelavi muškarci su muževniji i dominantniji

Izvor: Blic, 02.Okt.2012

Muškarci koji su ćelavi ili briju glavu deluju snažniji i muževniji, rezultat je američkog istraživanja...Studija Alfreda Mana sa Univerzitet Pensilvanija pruža veliku utehu muškarcima koje muči problem opadanja kose i način kako da svoj kompleks pretvore u prednost...- Muškarci koji briju...

Nastavak na Blic...

Manje kose, više seksa?

Izvor: Mondo, 02.Okt.2012

Ne očajavaj ako je kosa počela da ti opada, već se ošišaj na "nularicu" - to žene vole, pokazalo je jedno istraživanje...Muškarci koji su prirodno oćelavili ili briju glavu, deluju snažnije i muževnije, pokazalo je istraživanje sprovedeno u Americi, a čiji rezultati su objavljeni u časopisu...

Nastavak na Mondo...

Ćelavi muškarci su muževniji?

Izvor: Lepota i zdravlje, 02.Okt.2012

Opadanje kose, problem koji je oduvek mučio muškarce širom sveta, sada bi mogao da postane prednost. Naime, najnovija istraživanja pokazala su da ćelavi muškarci deluju …

Nastavak na Lepota i zdravlje...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.