Život

Utorak, 02.10.2012.

16:43

Ćelavi su muževniji i dominantniji

Muškarci koji su ćelavi ili briju glavu deluju snažniji i muževniji, rezultat je američkog istraživanja čiji su rezultati objavljeni u časopisu Journal of Social Psychological and Personality Science.

Izvor: Tanjug

Default images

Studija Alfreda Mana sa Univerzitet Pensilvanija pruža veliku utehu muškarcima koje muči problem opadanja kose i način kako da svoj kompleks pretvore u prednost.

"Muškarci koji briju glavu su atraktivniji od onih koji imaju proređeno vlasište", objašnjava Man, koji savetuje muškarcima koji su počeli da ćelave da se odluče za "nularicu".

"Muškarci koji gube kosu mogu time da poboljšaju svoju dominaciju i postanu atraktivniji", objasnio je on.

"Obrijati glavu predstavlja smelu odluku koju žene umeju da cene", smatra američki istraživač, ističući da obrijani muškarci deluju viši, snažniji i imaju više potencijala da postanu vođe.

Istraživanje je radjeno na 60 osoba koje su gledale fotografije na kojima su se nalazili muškarci slične građe i starosti, ali s različitom količinom kose na glavi.

Većina ispitanika je one bez kose ocenila kao dominantnijima, snažnijima i višima.

Foto: Image courtesy of imagerymajestic / FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Masovni udar: Oglasilo se rusko ministarstvo

Oružane snage Ruske Federacije izvele su grupni udar visokopreciznim vazdušnim i morskim oružjem velikog dometa na ukrajinske energetske objekte koji podržavaju rad preduzeća vojno-industrijskog kompleksa, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

13:08

1.6.2024.

1 d

Svet

Prevara veka: Optužen vodeći evropski proizvođač

Evropski proizvođač meda, Famille Michaud Apiculteurs, najstarije udruženje potrošača u Zapadnoj Evropi, optuženo je da svoj med prodaje kao potpuno francuski i tako obmanjuje jer njihov med zapravo dolazi iz drugih zemalja, uključujući i one van Evrope.

7:31

1.6.2024.

1 d

Podeli: