Čedomir Jovanović: Sa crnogorskih litija šalju se političke poruke

Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Maj.2020, 12:57

Čedomir Jovanović: Sa crnogorskih litija šalju se političke poruke

Lider Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je da su problemi koje Srbija ima sa Crnom Gorom, kao i sa regionom, Evropom i svetom, "posledica naše nemoći i nespremnosti da rešimo najozbiljnija nacionalna pitanja".

Jovanović je ocenio da su dešavanja u Crnoj Gori nisu slučajnost, saopštio je danas LDP.

"Srpska pravoslavna crkva direktno je provocirala crnogorsku državu. Na isti onaj način na koji je to radila ovde. Onda se postavlja pitanje >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << ko je onda vlast u zemlji?", pita se Jovanović.

Predsednik LDP naglašava da su zahtevi litija u Crnoj Gori - napuštanje NATO,  povlačenje priznanja Kosova, napuštanje evropskih integracija i vraćanje u okvire ruske politike - direktno suprotni, ne samo zvaničnoj crnogorskoj politici, već i realnosti i imaju uporište ovde u Srbiji.

Crkvena imovina o kojoj je reč u nedavno usvojenom Zakonu o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori, zbog kojeg se organizuju protesti u Crnoj Gori, prema njegovim rečima "jednostavno nije tema".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.