Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Okt.2020, 14:38

Carinici sprečili krijumčarenje tableta steroida i psihoaktivnih lekova

Carinici su sprečili krijumčarenje skoro 1.000 tableta steroida i psihoaktivnih lekova na prelazu Horgoš sa Mađarskom, saopštila je danas Uprava carine Srbije.

U saopštenju se navodi da je u četvrtak prilikom kontrole autobusa bugarskih registarskih oznaka, kojim je pored tri vozača iz Bugarske ka Nemačkoj putovalo još 14 putnika, otkriveno 600 tableta sintetičkog testosterona.

Kartonska kutija sa 600 tableta anaboličkih steroida "turinabol" i "stromba" pronađena >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je među koferima i torbama u prtljažnom delu autobusa.

Carina je saopštila da je 39-godišnji bugarski državljanin te tablete nameravao da prokrijumčari ka Nemačkoj i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak.

Na izlazu iz zemlje izdvojen je i autobus bugarskih registarskih oznaka koji je saobraćao iz Sofije ka Londonu.

Tada je u torbi jedne putnice pronađeno 165 tableta antipsihotika "fluanksol" i 100 tableta antidepresiva "deanksit", za koje putnica nije imala adekvatnu medicinsku dokumentaciju.

U prtljagu još jedne putnice, pronađeno je 86 tableta antidepresiva "cipraleks" i "klonareks", piše carina.

Pošto pomenuti lekovi sadrže psihoaktivne supstance, policija ih je oduzela, a protiv putnika pokrenula krivične postupke.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.