Psihoaktivni lekovi i steroidi u prtljagu putnika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Okt.2020, 12:51

Psihoaktivni lekovi i steroidi u prtljagu putnika

Carinici su 1. oktobra 2020. godine u saranji sa policijom na graničnom prelazu Horgoš, sprečili krijumčarenje gotovo 1.000 tableta različitih steroida i psihoaktivnih lekova skrivenih u prtljagu troje putnika.

Sinoć oko 20 časova je prilikom redovne izlazne kontrole autobusa bugarskih registarskih oznaka, kojim je pored tri vozača iz Bugarske ka Nemačkoj putovalo još 14 putnika, otkriveno 600 tableta sintetičkog testosterona. Kartonska kutija sa 600 tableta anaboličkih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << steroida "turinabol" i "stromba" pronađena je među koferima i torbama u prtljažnom delu autobusa.

Ispostavilo se da je ka Nemačkoj imao nameru da ih prokrijumčari jedan od tri vozača autobusa, 39-godišnji bugarski državljanin, protiv kojeg će biti pokrenut prekršajni postupak.

Nekoliko sati ranije je za detaljan pregled na izlazu iz zemlje izdvojen i autobus bugarskih registarskih oznaka koji je saobraćao iz Sofije ka Londonu.

Tom prilikom je u torbi jedne putnice pronađeno 165 tableta antipsihotika "fluanksol" i 100 tableta antidepresiva "deanksit", uz koje bugarska državljanka nije imala adekvatnu medicinsku dokumentaciju.

U prtljagu još jedne putnice istog autobusa koja takođe nije mogla da pokaže nikakvu medicinsku dokumentaciju na osnovu koje bi mogla da preko granice sa sobom nosi lekova koji sadrže psihoaktivne supstance, pronađeno je 86 tableta antidepresiva "cipraleks" i "klonareks".

S obzirom da je reč o lekovima koji sadrže psihoaktivne supstance, oni su odmah po otkrivanju trajno oduzeti, dok je policija protiv navedenih putnika pokrenula krivične postupke.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Carinici sprečili krijumčarenje tableta steroida i psihoaktivnih lekova

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Okt.2020

Carinici su sprečili krijumčarenje skoro 1.000 tableta steroida i psihoaktivnih lekova na prelazu Horgoš sa Mađarskom, saopštila je danas Uprava carine Srbije...U saopštenju se navodi da je u četvrtak prilikom kontrole autobusa bugarskih registarskih oznaka, kojim je pored tri vozača iz Bugarske...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.