ČUVAMO SVOJE IME I PREZIME I SVOJU BUDUĆNOST! Vučić: Srbija i RS donose zakon o očuvanju ćirilice i srpskog jezika

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Avg.2021, 14:06

ČUVAMO SVOJE IME I PREZIME I SVOJU BUDUĆNOST! Vučić: Srbija i RS donose zakon o očuvanju ćirilice i srpskog jezika

Vučić je, nakon sastanka, naglasio da do Dana jedinstva, treba da se donesu nacrti zakona

Na današnjem sastanku sa predstavnicima RS dogovoreno je da do 15.septembra budu doneti nacrti zakona o zaštiti i upotrebi srpskog jezika i ćiriličnog pisma, koji će doneti istu normativu u Srbiji i RS, saopštio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

, kako bi se išlo na uređenje školskih programa iz najvažnijih predmeta, posebno istorije, geografije, srpskog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << jezika i književnosti, čime bi škole u Srbiji i RS imale isti sadržaj.

- Svi veliki evropski narodi svoj identitet čuvali su kroz jezik i pismo. Nemci kroz Getea, Šilera, braću Grim, a i mi Srbi imamo mnogo zajedničkih pisaca. Nikome ništa nažao ne činimo ako čuvamo svoj srpski jezik, osim što čuvamo svoje ime i prezime, svoju budućnost - poručio je on.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.