CRN DAN ZA IRAN: Najmanje 19 vojnika nastradalo kad je raketa pogodila LOGISTIČKI BROD

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Maj.2020, 11:48

CRN DAN ZA IRAN: Najmanje 19 vojnika nastradalo kad je raketa pogodila LOGISTIČKI BROD

Vojna vežba krenula po zlu

Iranska vojska saopštila je danas da je 19 vojnika poginulo, a 15 ranjeno kad je raketom greškom pogodila brod sopstvene ratne mornarice koji je učestvovao u vojnoj vežbi u Omanskom zalivu.

Prethodno je državna televizija javila da je u incidentu prijateljske vatre koji se dogodio juče popodne poginula jedna osoba, a da je 15 je ranjeno.

- U nedelju popodne za vreme vežbe jednog broja brodova ratne mornarice u vodama Jask >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i Šabahar lakši brod podrške "Konarak" je imao nesreću - navodi se u saopštenju iranske vojske objavljenom na internet prezentaciji.

Nesreća se dogodila dok je fregata "Jamaran" testirala novi projektil protiv brodova koji je pogodio logistički brod "Konarak". Plovilo je navodno bilo suviše blizu mete za vreme jučerašnje vežbe. Incident se dogodio blizu luke Jask koja se nalazi oko 1.270 kilometara jugoistočno od Teherana u Omanskom zalivu.

Navodno je "Jamaran" ispalio projektil prerano tako da "Konarak" nije imao vremena da se udalji od plutajuće mete koju je vukao na poziciju.

Iran redovno održava vojne vežbe u tom regionu koji je blizu strateškog Ormuškog prolaza na ulazu Persijski zaliv gde prolazi 20 odsto svetske nafte.

Peta flota američke ratne mornarice koja nadgleda taj region za sada nije komentarisala incident.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.