ČETVORO POGINULIH ZBOG SNIMANJA SVATOVA? Detalji stravične saobraćajke kod Plava (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Dec.2023, 08:48

ČETVORO POGINULIH ZBOG SNIMANJA SVATOVA? Detalji stravične saobraćajke kod Plava (FOTO)

Saobraćajna nesreća se dogodila oko 19.35 sati, kada je došlo do direktnog sudara dva automobila.

Crna Gora je zanemela nakon vesti o tragediji u mestu Brezojevica, na izlazu iz Plava, na lokalitetu Ekonomija, kada su u direktnom sudaru dva automobila poginule četiri osobe iz Plava.

Nastradali su bračni par iz Plava, mladić koji je takođe iz Plava i snimatelj RTV "Glas Plava".

- U Urgentni centar nakon nesreće dopremljena su tela dve osobe, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << muškarca i žene. Pokušana je reanimacija, ali, sve je bilo uzalud - rekli su ubrzo posle nesreće iz Kliničko bolničkog centra Berane. - Jedna osoba je životno ugrožena i lekari se bore za njen život.

Iako su se nekoliko sati lekari Kliničko-bolničkog centra u Beranama borili da ga spasu, teško povređeni snimatelj RTV "Glas Plava"  podlegao je povredama. Tako se tragilčni bilans kobne nesreće popeo na četiri žrtve. Jedinac u roditelja, omiljeni momak iz čaršije, preminuo je u Domu zdravlja u Plavu. Muškarac i žena čija reanimacija nije uspela su mladi bračni par.

Tako su se obistinila strahovanja lekara u Beranama da bi crni bilans nesreće koja je snašla maleni Plav i nekoliko porodica u njemu mogao da bude još tragičniji!

Inače, saobraćajna nesreća se dogodila oko 19.35 sati, kada je došlo do direktnog sudara dva automobila, po svoj prilici zbog brze vožnje i preticanja... O celom događaju postoji više verzija, ali se pouzdano zna, a o tome govore i smrskani automobili, da su se dva automobila doslovce ''zakucala'' jedan u drugog...

-Tragediji je prethodila svadba u Rožajama, koju je snimatelj snimao. Kada su svatovi krenuli prema Plavu i došli do Brezojevicama nadomak grada, dok je snimao kolonu svatova došlo je do direktnog sudara - priča sagovornik "Novosti", koji tvrdi da su nakon stravičnog praska automobili poleteli u vazduh, a da je jedno vozilo doslovce proletelo ispod njih...U njemu je povređen vozač star oko 60 godina, koji je imao sreću da preživi tragediju od koje je zanemela cela Crna Gora...

Na putu Andrijevica-Plav-Gusinje, saobraćaj je bio u prekidu nekoliko sati...O uzrocima tragedije, uskoro će se izjasniti veštaci saobraćajne struke...

-Bilo je jezivo večeras u Plavu. Odjekivale su sirene, svetlele su rotacije polcijskih i ambulantnih vozila. Pometnja na sve strane...Muka jedna. Bili su dobra deca, kaže jedan vremešni Plavljanin.

Jezivo je bilo i u Beranama dok su pod rotacijama velikom brzinom transportovani stradali mladi ljudi u Klinički centar, gde su čekale spremne hirurške ekipe i lekari raznih specijalnosti...

Izvor: Novosti

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.