CETINJE DRHTI ZBOG MOGUĆE KRVNE OSVETE: Ovo su najveće misterije brutalnog masakra - jedna stvar je posebno čudna

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Avg.2022, 21:59

CETINJE DRHTI ZBOG MOGUĆE KRVNE OSVETE: Ovo su najveće misterije brutalnog masakra - jedna stvar je posebno čudna

U javnosti se od prvog dana postavlja pitanje da li su službenici policije koji su ušli u okršaj sa Borilovićem bili adekvatno opremljeni

Sedam dana prošlo je od momenta kada je pomahnitali Vuk Borilović u krvavom piru na Cetinju ubio deset osoba i šest ranio, a brojna pitanja o ovom užasnom zločinu i dalje su otvorena. Posle trodnevne žalosti, i dalje se spekuliše o motivu masovnog ubistva, ali i o tome ko je Borilovića zapravo likvidirao.

Otvorena >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su i pitanja da li je crnogorska policija kasno reagovala, da li je broj žrtava mogao da bude manji… U svakom slučaju, ostaće zapamćeno da je pomahnitali konobar ubio Natašu Pajović Martinović i njena dva maloletna sina Marka i Mašana, porodicu Drecun – Dimitrija, Danijelu i Rajka, Milana Mitrovića, svog ujaka Gorana Đurišića i sestre Aleksandru i Danijelu Radunović.

Od prošlog petka do danas nije tačno poznato šta je motiv masakra. Prvobitna verzija je bila da je Borilović likvidirao Natašu Martinović i njene sinove zbog kašnjenja u plaćanju kirije. Posle se pojavila vest da se ubica prvo posvađao sa ujakom. Nadležni organi i dalje nisu objavili šta je bio tačan uzrok zločina kakav se dugo nije dogodio na ovim prostorima.

Da li je Borilović stradao od metka nekog od policajaca koji su odgovorili na poziv građana ili ga je usmrtio Nenad Neno Kaluđerović? Odgovor na ovo pitanje i dalje nije poznat pošto se, kako tvrde nadležni organi Crne Gore, čekaju rezultati veštačenja.

I dalje nije poznato u koje vreme je policija dobila poziv i prvu informaciju o pucnjavi. U policijskom saopštenju prvobitno je rečeno da je prvi poziv stigao u petak 12. avgusta u 15.30, a da su policijski službenici bili na licu mesta tri minuta kasnije.

Naknadno je u delu medija objavljen listing poziva policiji u kome stoji da je policija obaveštena o svemu u 15.22 časova. Policija je na ovu informaciju odgovorila da će biti "preduzete dodatne provere poziva i usklađenosti registratora vremena, kao i dalje provere listinga".

U javnosti se od prvog dana postavlja pitanje da li su službenici policije koji su ušli u okršaj sa Borilovićem bili adekvatno opremljeni. Pitanje koje se postavlja je da li su imali pancire, da li su bili naoružani dugim cevima i da li su imali opremu potrebnu za adekvatnu reakciju.

Policija je saopštila da je u trenutku prijave bilo angažovano 12 službenika policije, a naknadno još deset. Postavljeno je i pitanje da li je na lice mesta mogla ranije da stigne specijalna protivteroristička jedinica. Policija je navela da su oni došli na mesto zločina tek nakon što je ubica likvidiran.

Oprečne su i informacije o tome da li je Vuk Borilović bio lečen u ustanovama za psihički obolele. Njegova majka kategorički demantuje ove navode, mada se u medijima pisalo da je ubica trebalo dan pre masakra da bude pregledan u psihijatrijskoj ustanovi u Dobroti. Ako je to istina, postavlja se i pitanje kako je takvo lice moglo da ima legalno oružje, iz koga je i poubijao ljude.

Činjenica da je Borilović posle likvidacija telefonom pozivao porodice ubijenih posebno je intrigantna. Policija je potvrdila da je oko 15.30 Vuk pozvao muža ubijenih Nataše, Marka i Mašana – Miloša, i da ga je obavestio da je pobio njegovu i svoju porodicu.

Kada je ubio Miloša Mitrovića u dvorištu kuće, pozvao je njegovu suprugu i obavestio je o tome. Pošto je pogođen sa pet metaka, on je pozvao još jednu osobu, čiji identitet nije poznat, i rekao joj da je ranjen i da misli da neće preživeti. Taj razgovor je obavljen oko 15.50.

Danima se spekuliše da li je zbog užasnog zločina koji je Vuk počinio stradati njegova porodica. Činjenica da je Vuk imao ćerke, ne i sinove, navela je mnoge da posumnjaju da bi moglo doći do osvete.

Opet, ima i onih koji tumače da je osveta i te kako moguća. Bilo kako bilo, Vukova porodica je sklonjena na sigurno, a on je, u prisustvu samo četiri člana porodice, sahranjen na tajnoj lokaciji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.