Bura oko silovane Albanke se ne stišava, u sve se umešalo i tužilaštvo

Izvor: B92, 17.Maj.2019, 13:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bura oko "silovane Albanke" se ne stišava, u sve se umešalo i tužilaštvo

Priština -- Kosovsko Specijalno tužilaštvo saopštilo da će ispitati tvrdnje poslanice Fljore Brovine da je na fotografiji koju je pokazala "Albanka koju su silovali Srbi".

Brovina, koja je inače iz vladajuće DPK, Kadrija Veseljija, predsednika kosovske skupštine, tvrdi da je fotografija dokaz. Ona je tu sliku pokazala poslanicima u kosovskom parlamentu juče, tokom rasprave o rezoluciji o genocidu koji je Srbija navodno počinila na Kosovu.

Deo prištinskih medija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << međutim tvrdi, a navode i da imaju čvrste dokaze za to da je reč o lažnoj fotografiji, odnosno da je ona skunuta sa video-materijala okačenog na jedan irački pornografski sajt.

Brovina, s duge strane, ostaje pri svojoj tvrdnji, dodajući da čak zna i identitet silovane žene.

Veselji, prenose prištinski mediji, tvrdi da nema nikakvih saznanja o pomenutoj fotografiji i da zato ne može da komentariše i procenjuje njenu autentičnost. On je pozvao poslanike da se fokusiraju na formiranje tribunala za suđenje Srbima zbog navodnih zločina na KiM.

Prištinski gradonačelnik i lider tamošnje Socijaldemokratske partije Špend Ahmeti smatra da čin Brovine šteti svim kosovskim žrtvama. "Ko stoji iza ovog sramnog čina? Ko će žrtvama i porodicama žrtava reći da su pokazali lažnu fotografiju, kada postoji pregršt dokaza. Ovo je neoprostivo", poručio je Ahmeti na svom zvaničnom nalogu na Fejsbuku.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Slučaj "silovane Albanke":Fljora priznala - FOTKA LAŽNA

Izvor: Mondo, 17.Maj.2019

Fljora Brovina, poslanica DPK, Kadrija Veseljija, izašla je iz zgrade Kosovske policije nakon dvosatnog saslušanja u vezi s fotografijama "silovane Albanke" koje je pokazala u parlamentu...Foto: Mondo/Goran Sivački..  Ona je juče pokazala tu fotografiju tvrdeći da je to dokaz navodnog silovanja...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.