Bukurešt: Broj stradalih u požaru porastao na 61

Izvor: B92, 14.Dec.2015, 20:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bukurešt: Broj stradalih u požaru porastao na 61

Žena koja je zadobila opekotine u požaru u noćnom klubu u Bukureštu podlegala je povredama, a time je broj žrtava te nesreće povećan na 61.

Ministarstvo zdravlja objavilo je da je psiholog, 36-godišnja Joana Raluka Pankulesku, preminula nedelju u bolnici u Nemačkoj, gde je bila lečena od teških opekotina.

U saopštenju ministarstva navodi se da je još 41 osoba na lečenju u bolnici, 19 u Bukureštu, a 22 u bolnicama u Velikoj Britaniji, Holandiji, Austriji, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Belgiji, Izraelu i Nemačkoj. Troje je danas pušteno sa bolničkog lečenja.

Požar u noćnom klubu Kolektiv izbio je tokom hevi metal koncerta 30. oktobra. Vatru su izazvali pirotehnički efekti, a zatim je nastupio stampedo kada su gosti pokušali da izađu na jedini mogući izlaz.

U nesreći je poginulo 26 osoba, ali je broj žrtava povećan zbog komplikacija izazvanih opekotinama i udisanjem otrovnih gasova.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

STRAVIČAN BILANS POŽARA U KLUBU 61 žrtva, još 41 u bolnicama

Izvor: Blic, 15.Dec.2015, 00:45

Rumunske vlasti saopštile su danas da je psiholog Joana Raluka Pančulesku (36), koja je 30. oktobra zadobila teške opekotine u požaru u noćnom klubu "Kolektiv" u Bukureštu, preminula, čime je broj poginulih povećan na 61...Rumunsko Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je Pančulesku  preminula...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.