Bronzana skulptura Salvadora Dalija ukradena u Brižu

Izvor: Politika, 21.Avg.2010, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bronzana skulptura Salvadora Dalija ukradena u Brižu

Bronzana skulptura „Žena fioka” španskog umetnika Salvadora Dalija, vredna više od 100.000 evra, ukradena je usred dana sa jedne izložbe u belgijskom gradu Brižu.

Kako prenosi lokalna štampa, skulpturu je u sredu ukrao muškarac koji je kupio ulaznicu za izložbu. Kradljivac je neopaženo odvojio statuu od postolja, sakrio je u torbu i nesmetano napustio mesto događaja.

Skulptura „Žena fioka”, koju je Dali napravio 1964, dugačka je oko pola metra i teška desetak >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << kilograma. Rad predstavlja ženu koja se u poluležećem položaju oslanja na desnu ruku. Iz njenog stomaka i iz grudi izlaze fioke.

Prema navodima policije Briža, vrednost statue procenjena je na sumu između 100.000 i 120.000 evra.

Krađu su snimile sigurnosne kamere a snimke analizira policija, navela je belgijska novinska agencija Belga.

Beta-AFP

objavljeno: 21/08/2010

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.