Izvor: Beta, 21.Avg.2010, 10:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bronzana skulptura Salvadora Dalija ukradena u Brižu

BRISEL, 21. avgusta 2010. (Beta-AFP) - Bronzana skulptura "Žena fioka" španskog umetnika Salvadora Dalija, vredna više od 100.000 evra, ukradena je usred dana sa jedne izložbe u belgijskom gradu Brižu.

Kako prenosi lokalna štampa, skulpturu je u sredu ukrao muškarac koji je kupio ulaznicu za izložbu. Kradljivac je neopaženo odvojio statuu od postolja, sakrio je u torbu i nesmetano napustio mesto dogadjaja.

Skulptura "Žena fioka", koju je Dali napravio 1964, dugačka je oko pola metra i teška desetak kilograma. Rad predstavlja ženu koja se u poluležećem položaju oslanja na desnu ruku. Iz njenog stomaka i iz grudi izlaze fioke. Kradju su snimile sigurnosne kamere a snimke analizira policija, navela je belgijska novinska agencija Belga.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bronzana skulptura Salvadora Dalija ukradena u Brižu

Izvor: NaDlanu.com, 21.Avg.2010

BRISEL, 21. avgusta 2010. (Beta-AFP) - Bronzana skulptura "Žena fioka" španskog umetnika Salvadora Dalija, vredna više od 100.000 evra, ukradena je usred dana sa jedne izložbe u belgijskom gradu Brižu. Kako prenosi lokalna štampa, skulpturu je u sredu ukrao muškarac koji je kupio ulaznicu za...

Nastavak na NaDlanu.com...

Ukradena Dalijeva "Žena fioka"

Izvor: RTS, 21.Avg.2010

Bronzana skulptura "Žena fioka" španskog umetnika Salvadora Dalija, vredna više od 100.000 evra, ukradena sa izložbe u belgijskom gradu Brižu. .."Žena fioka", bronzana statua španskog umetnika Salvadora Dalija, ukradena je sa jedne izložbe u belgijskom gradu Brižu...Kako prenosi lokalna štampa,...

Nastavak na RTS...

Ukradena Dalijeva "Žena fioka"

Izvor: Mondo, 21.Avg.2010

Bronzana skulptura "Žena fioka" španskog umetnika Salvadora Dalija, vredna više od 100.000 evra, ukradena sa izložbe u belgijskom gradu Brižu, javlja RTS.

Nastavak na Mondo...

Ukradena Dalijeva "Žena fioka"

Izvor: Vesti-online.com, 21.Avg.2010

Bronzana skulptura "Žena fioka" španskog umetnika Salvadora Dalija, vredna više od 100.000 evra, ukradena sa izložbe u belgijskom gradu Brižu, javlja RTS...Kako piše lokalna štampa, a prenosi RTS, skulpturu je u sredu ukrao muškarac koji je kupio ulaznicu za izložbu...Kradljivac je neopaženo...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.