Broj poginulih u klizištu raste: Nestale kuće, dečije igralište

Izvor: B92, 02.Feb.2022, 08:59

Broj poginulih u klizištu raste: Nestale kuće, dečije igralište

Ekvador -- . Ekvador je zadesio ogromno klizište, a broj poginulih raste, saopštio je gradonačelnik Santijago Gvarderas.

Broj poginulih porastao je danas na najmanje 24, kao nestali vodi se 12 ljudi, dok je 48 osoba povređeno.

Obilne padavine izazvale su u ponedeljak uveče po lokalnom vremenu klizište u blizini radničkih četvrti Kita, preneo je Rojters.

Blato i kamenje survali su se niz padine vulkana Pičinča, iznad grada i zbrisali osam kuća, dečije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << igralište i parkirane automobile.

Meteorolozi su saopštili da je količina kiše koja je pala bila skoro 40 puta veća od prognozirane, a gradonacelnik Gvarderas izjavio je da tolika količina padavina u gradu nije zabeležena od 2003. godine.

Lokalne službe za vanredne situacije objavile su dramatičan snimak na kojem se vide posledice poplave, a nadelžni ne odbacuju mogućnost pokretanja novih klizišta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.