Brnabić pozvala Radnu grupu da iznese primedbe na nacrt Medijske strategije

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Jul.2019, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić pozvala Radnu grupu da iznese primedbe na nacrt Medijske strategije

Premijerka Ana Brnabić pozvala je danas članove Radne grupe za izradu Medijske strategije da do kraja meseca iznesu "sve svoje primedbe" na nacrt tog dokumenta, kako bi uz mišljenje Evropske komisije "finalizovali predlog" koji će biti upućen Vladi na usvajanje.

U pismu, kako prenosi Udruženje novinara Srbije (UNS), traži se da zbog "činjenice da su pojedini članovi Radne grupe izrazili zabrinutost zbog određenih izmena u nacrtu dokumenta", novinarska i medijska udruženja >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i članovi Radne grupe ukažu na osnovne nedostatke tog dokumenta.

"Ideja je da, sa svojim timom, u potpunosti razumem koje su vaše najveće zamerke, kako bi ubrzali dalji rad nakon dobijenog mišljenja Evropske komisije", navodi se u pismu Brnabić.

Ona je, kako navodi UNS, istakla da Medijska strategija "neće biti upućena Vladi", dok sa tekstom ne budu upoznati članovi Radne grupe i predstavnici medijskih i novinarskih udruženja. U pismu se navodi da je nacrt, nakon javne rasprave, upućen 17. maja Evropskoj komisiji, čije se mišljenje očekuje do kraja jula.

UNS je nakon objavljivanja Nacrta strategije, u pismu Ani Brnabić, poručio da je taj strateški dokument "pretrpeo značajne izmene", a da o tome Radna grupa za njegovu izradu "nije informisana".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.