Brnabić o tragediji na pruzi u Nišu: To je sistemski problem, ali postavićemo rampu

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Dec.2018, 23:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić o tragediji na pruzi u Nišu: To je sistemski problem, ali postavićemo rampu

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je velika tragedija koja se dogodila na pružnom prelazu kod Niša, kada je poginulo petoro ljudi

Brnabić je ocenila da sistemski problem koji decenijama postoji u saobraćajnoj infrastrukturi ne može da se popravi za pet-šest godina.

Ona je gostujući na RTS-u rekla da je na tom pružnom prelazu postojala adekvatna signalizacija, ali ne i rampa, jer su stručnjaci procenii da ne treba da bude na tom mestu i dodala da će uskoro >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << biti postavljena.

- Mislim da ne treba na svim pružnim prelazima da postoji rampa, ali signalizacija da. Puno je vremena potrebno da svi prelazi budu bezbedni i mi na tome radimo. Apsolutno je jednostavnije postaviti rampu, ali da li je svrsishodno na svim pružnim prelazima postaviti je. To puno košta - rekla je Brnabićeva.

Premijerka je dodala da će Vlada u 2019. godini biti fokusirana na pruge, kao i da je prioritetan projekat modernizacija pruge Niš-Dimitroivgrad.

Istovremeno, ona je apelovala na sve učesnike u saobraćaju da budu ozbiljni i odgovorni, da ne voze u alkoholisanom stanju, da ne kucaju poruke, ne razgovaraju.

- Osećam odgovornost svaki dan i zbog ove nesreće i zbog vode u Zrenjaninu i što škole nemaju dovoljno kompjutera. Kada se nešto desi, ne možete sve istovremeno rešiti, ali zato apelujem da svi budemo odgovorni - rekla je Ana Brnabić.

BONUS VIDEO: Ovo su poslovi sa srednjom školom ili licencom koji mogu da vam donesu VIŠE OD 700 EVRA MESEČNO

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.