Brnabić: Još radimo na rešenju za kredite u švajcarcima

Izvor: RTS, 01.Apr.2019, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić: Još radimo na rešenju za kredite u švajcarcima

Premijerka Ana Brnabić rekla je da vlada još nema rešenje za građane koji su se zadužili u švajcarskim francima, ali da se razgovara sa bankama i radi na rešavanju tog problema.
Ana Brnabić je novinarima u Osnovnoj školi "Jovan Dučić" u Beogradu rekla je da su tokom vikenda održani sastanci sa bankama povodom problema građana koji su zaduženi u švajcarskim francima.

"Razgovaramo sa >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bankama, videćemo kako ćemo taj problem rešiti. Još nemamo rešenje, ali smo imali sastanke sa bankama i tokom vikenda, radimo na tome", navela je premijerka.
Brnabićeva je, na pitanje novinara zašto je predsednik Aleksandar Vučić razgovarao sa zaduženim građanima, a to nije učinila ona, rekla da je ona razgovarala sa predstavnicima Narodne banke Srbije.
"Probaćemo da nađemo rešenje. Ja sam pragmatična osoba, meni je važan rezultat. Građanima je takođe najvažnije da postoji neki rezultat", rekla je Brnabićeva.
Upitana zašto nije razgovarala sa predstavnicima sindikata "Pošte" i Geodetskog zavoda, već su to radili ministri unutrašnjih poslova i rada, Brnabićeva kaže da predsednica vlade nije u obavezi niti ima potrebe da razgovara sa svim sindikatima, već da, u dogovoru, to mogu da rade i drugi ministri.
Kaže da je razgovarala sa direktorkom "Pošte" kao i sa predstavnicima sindikata iz Katastra, sa kojima nije postignut dogovor.
"Mi im stojimo na raspolaganju i razgovaraćemo dok se ne reše problemi", istakla je Brnabićeva i dodala da ne stoje kritike da je vladi važnija "Pošta" od Katastra, budući da se, kaže, više razgovaralo sa predstavnicima Geodetskog zavoda.
Istakla je i da je ministar policije Nebojša Stefanović takođe i potpredsednik vlade, i da može da razgovara sa svim sindikatima.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brnabić: Još se radi na rešenju za dužnike u švajcarcima

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Apr.2019

Premijerka Srbije Ana Brnabić je danas izjavila da su preko vikenda održani sastanci sa bankama povodom lakše otplate kredita u švajcarskim francima i da još nema rešenja, ali da se i dalje radi na tome...Ona je novinarima rekla da je razgovarala i sa predstavnicima Narodne banke Srbije koja je,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.