Brnabić: Još radimo na rešenju za kredite u švajcarcima

Premijerka Ana Brnabić rekla je da vlada još nema rešenje za građane koji su se zadužili u švajcarskim francima, ali da se razgovara sa bankama i radi na rešavanju tog problema.

Ana Brnabić je novinarima u Osnovnoj školi "Jovan Dučić" u Beogradu rekla je da su tokom vikenda održani sastanci sa bankama povodom problema građana koji su zaduženi u švajcarskim francima.

"Razgovaramo sa bankama, videćemo kako ćemo taj problem rešiti. Još nemamo rešenje, ali smo imali sastanke sa bankama i tokom vikenda, radimo na tome", navela je premijerka.

Brnabićeva je, na pitanje novinara zašto je predsednik Aleksandar Vučić razgovarao sa zaduženim građanima, a to nije učinila ona, rekla da je ona razgovarala sa predstavnicima Narodne banke Srbije.

"Probaćemo da nađemo rešenje. Ja sam pragmatična osoba, meni je važan rezultat. Građanima je takođe najvažnije da postoji neki rezultat", rekla je Brnabićeva.

Upitana zašto nije razgovarala sa predstavnicima sindikata "Pošte" i Geodetskog zavoda, već su to radili ministri unutrašnjih poslova i rada, Brnabićeva kaže da predsednica vlade nije u obavezi niti ima potrebe da razgovara sa svim sindikatima, već da, u dogovoru, to mogu da rade i drugi ministri.

Kaže da je razgovarala sa direktorkom "Pošte" kao i sa predstavnicima sindikata iz Katastra, sa kojima nije postignut dogovor.

"Mi im stojimo na raspolaganju i razgovaraćemo dok se ne reše problemi", istakla je Brnabićeva i dodala da ne stoje kritike da je vladi važnija "Pošta" od Katastra, budući da se, kaže, više razgovaralo sa predstavnicima Geodetskog zavoda.

Istakla je i da je ministar policije Nebojša Stefanović takođe i potpredsednik vlade, i da može da razgovara sa svim sindikatima.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 05. јун 2024.
20° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије