Britanska porota: Ubistvo nenaoružanog momka u skladu sa zakonom

Izvor: Blic, 09.Jan.2014, 00:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanska porota: Ubistvo nenaoružanog momka u skladu sa zakonom

Smrt nenaoružanog Marka Dugana (29), koga su u avgustu 2011. godine ubili policajci prilikom pokušaja hapšenja, bila je u skladu sa zakonom, zaključila je porota većinom glasova.

Dugan je ubijen pošto je policija zaustavila taksi vozilo u kojem je bio. Policija je tvrdila da je bio član bande koja se bavila trgovinom oružja i narkotika.

Istraga je, međutim, zaključila da Dugan nije imao oružje kod sebe u trenutku ubistva, ali da ga je "vrlo verovatno" izbacio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kroz prozor pre nego što je upucan.

Nakon Duganovog ubistva, u više gradova Engleske počeli su mirni protesti koji su prerasli u ulične nerede praćene nasiljem, pljačkanjem i paljenjem automobila.

Ispred suda u Londonu okupili su se rođaci i građani nezadovoljni presudom koji su tražili pravdu za Duganovo ubistvo, a porodica najavljuje da će nastaviti pravnu borbu za istinu o njegovoj smrti.

Pročitajte još: Ko je čovek zbog koga su izbili neredi u Londonu Londonska policija zbog nereda uhapsila 160 ljudi

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Britanska porota: Ubistvo nenaoružanog momka u skladu sa zakonom

Izvor: Dzungla.org, 09.Jan.2014

Smrt nenaoružanog Marka Dugana (29), koga su u avgustu 2011. godine ubili policajci prilikom pokušaja hapšenja, bila je u skladu sa zakonom, zaključila je porota većinom glasova.. OpširnijeBlic

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.