Borani traže čistiji vazduh: Protest ispred sedišta Ziđina (VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 15.Nov.2019, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borani traže čistiji vazduh: Protest ispred sedišta "Ziđina" (VIDEO)

Ispred upravne zgrade kineske kompanije „Ziđin“ okupilo se više stotina građana Bora koji traže da se preduzmu konkretne mere kako bi se smanjilo zagađenje vazduha u ovom gradu Više stotina građana Bora u petak je protestovalo ispred upravne zgrade kineske kompanije „Ziđin“, koja je strateški partner RTB „Bor“, zbog prekomernog zagađenja iz metalurških pogona te kompanije.Okupljeni su tražili da >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << im čelnici kineske kompanije kažu šta će preduzeti da se preterano zagađenje smanji, jer će u protivnom preduzeti još radikalnije mere, kao što je blokada svih ulaza u RTB.PROČITAJTE JOŠ: Protest u Boru zbog prekomernog zagađenjaNa skupu se čulo da je koncentracija sumpor-dioksida u vazduhu iznosi i do 2.000 mikrogra,a po metru kubnom, dok je dozvoljena granica 125 mikrograma.Čelnici „Ziđina“ nisu se obratili građanima Bora, ali su najavili da će ubrzo izaći sa konkretnim predlozima za smanjenje zagađenja vazduha u Boru.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Novi protest u Boru, građani od "Ziđina" traže da smanji proizvodnju

Izvor: RTS, 15.Nov.2019

. Građani Bora protestovali su četvrti put ispred direkcije kineske kompanije "Ziđin" koja je od početka godine vlasnik nekadašnjeg RTB-a Bor.

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.